Knarrholmen stuga 30

Vem har inte drömt om att få somna och vakna upp med en ljuvlig och rogivande havsutsikt? Och samtidigt höra vågornas skvalp mot klipporna? Nu kan den drömmen bli verklighet! Nu finns möjlighet att förvärva en underbar stuga, upplåten som bostadsrätt, på klassiska och mytomspunna Knarrholmen. Placerad endast några meter från havet i söderläge och med sol hela dagen. Genomgående renoverad med snickarglädje och charmiga detaljer. Trägolv i massivt furu och stora spröjsade fönster som vetter mot havet. Snabbt tillträde möjligt.

 • Pris: 2 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 25 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Knarrholmen
 • Månadsavgift: 2 530 kr
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 223 739 kr
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 30
 • Andel i föreningen: 2,778%
 • Andel av årsavgift: 2,77778%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Efter en kort promenad från färjeläget på ön välkomnas du in i stugan genom den charmiga pardörren. Stugan som har genomgått en renovering år 2020 är ljus och - trots sin storlek - rymlig med ett väl tilltaget kök, vardagsrum och dubbelsäng. I samband med renoveringen förbereddes även plats för ett badrum med plats för dusch, toalett och handfat.

Båtplats finns att hyra årsvis genom BRA Knarrholmen AB och båtplatser finns precis utanför stugan eller vid restaurangen.

Planlösning:

Hall -

Genom de fina pardörrarna i hallen är havsutsikten slående. Det finns en inbyggd garderob direkt till vänster i entrén och på högra sidan plats för hatthylla. Bredvid garderoben finns en platsbyggd sittbänk med förvaring i.

Här liksom i övriga stugan ligger ett massivt furugolv, som lades in i samband med renoveringen 2020. Väggarna är klädda med pärlspont som är målad i en beige nyans, samma som på övriga väggar i stugan.

Vardagsrum -

Vardagsrummet är första parkett ut mot havet. Genom de stora spröjsade fönsterna kan man njuta av havsutsikten och följa årstiderna. För den som önskar mer sovplatser gör man klokt i att möblera med en bäddsoffa i denna yta.

Kök -

Sett till stugans storlek är köket väl tilltaget med mycket förvaring, bland annat ett hörnskåp som sväljer mycket. Till höger om köket finns två fullhöga garderober.

Helrenovering av kök år 2020. Ikea stommar med bodbyn off white-lucka, bänkskivor av trä. Kyl/Frys samt induktionshäll och ugn från IKEA. Nytt VA och el installerat av fackmän.

Sovrum -

Dubbelsängen är placerad framför det stora spröjsade fönstret så att man kan somna och vakna till havsutsikten. Under sängen finns möjlighet till ytterligare förvaring.

Badrum -

Här är förberett för ett badrum med dusch, handfat och toalett. Offert från hantverkare finns redan.

Dusch och wc finns i föreningens gemensamhetsbyggnad som ligger ca 300 meter från stugan.

Altan -

Stor, härlig altan intill stugan med plats för bl.a matgrupp, diverse sittmöbler, grill m.m. Bästa platsen precis utanför de vackra pardörrarna, där man i skyddat läge kan sitta och beundra den smått otroliga havsutsikten. Altanen leder rätt ut på klipporna och med några snabba steg är man nere vid vattnet.

Angående visning 18/6 - Färja till Knarrholmen går från Saltholmens brygga klockan 10:15 alternativt klockan 13:15 på söndagen den 18:e juni. Tillbaka till Saltholmen går färjan från Knarrholmen klockan 13:30 alternativt 16:30. För dig som vill stanna på Knarrholmen hela dagen går sista färjan tillbaka till Saltholmen klockan 19:10.

Säljaren berättar -

Vi har haft underbara år på Knarrholmen i vår mysiga stuga. Alla årstider är speciella i skärgården och vi har spenderat många helger där även under höst- och vintersäsong samt ibland bott här på veckorna och pendlat med färjan till våra jobb i Göteborg. Det finns en fin gemenskap på ön och många av våra grannar har bott på ön i decennier.

Vår vision när vi renoverade stugan var att kunna somna och vakna till havsutsikten. Dubbelsängen är därför placerad framför det stora spröjsade fönstret. En underbar känsla oavsett årstid.

Vi gillar:

- Det havsnära läget

- Många badställen runt ön, både från klippor och sandstrand. Samtliga med badrocksavstånd. Morgondopp i havet tas oftast från trampolinen ett stenkast från ytterdörren.

- Möjlighet till egen båtplats

- Den mycket populära och högklassiga Restaurang Knarrholmen

- Padelbana med havsutsikt

- Bastu som bokas via app, perfekt för vinterbad m.m.

- Närhet till Göteborg, endast en kort färjetur från Saltholmen

- I december 2023 kommer färjan börja gå varje dag året runt. Möjliggör arbetspendling hela året

- Det rika fågellivet

Under 2020 genomfördes en omfattande renovering av stugan:

- Isolering av ytterväggar

- Nya reglar

- Nya fönster med spröjs, utvändiga snickerier med fönsterknektar

- Ny pardörr i äldre stil

- Nytt kök

- Förberett för badrum

- Nytt vatten och avlopp

- Nytt tak

- Alla ytskikt är nya

- Ny el

- Ny fasad i äldre stil med lockläkt med hattprofil samt fasadlampor i äldre stil

OM KNARRHOLMEN -

Knarrholmen är en del av Göteborgs södra skärgård som du enkelt når med färja från Saltholmen på 15 minuter. På senare år har ön blivit känd för sin femstjärniga restaurang, en av Sveriges finaste padelbanor och för att vara en underbar semesterö. Nyligen har beslut tagits om att utöka färjetrafiken till varje dag året om vilket möjliggör till en härlig tillflyktsort även under lågsäsong. För den som gillar salta bad så är möjligheterna många både från klippor, hopptorn och sandstränder.

BRF TÄLTSTADEN -

Föreningen har höjt avgiften från 1 maj 2023.

I månadsavgiften ingår förutom rätten att nyttja bostadsrätten även tillgång till föreningens gemensamhetsbyggnad. I denna finns det dusch, toalett, verktygsbod, förråd och tvättstuga med två tvättmaskiner.

Föreningen är en av medlemmarna i samfälligheten för gemensamhetsanläggningen på ön.

Via samfälligheten har medlemmarna tillgång till en bastu.

Samfälligheten arrangerar två städdagar per år, vår och höst.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.