Kallkällegatan 16A

Kålltorp | 1935 | Arkitekt Nernst Hanson

En perfekt planerad tvåa i mycket välskött och ekonomiskt stabil förening där avgiften inkluderar bredband. Hela lägenheten är i strålande fint skick, med framtaget brädgolv och nymålade väggar med behaglig färgsättning. Föreningen erbjuder medlemmarna gott om faciliteter att nyttja, såsom bastu, ett litet gym, och en underbart lummig trädgård med odlingslådor. Läget i Kålltorp kunde inte vara bättre - nära till allt men med ett helt ostört läge. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 2 450 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 50,7 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 3 924 kr inkl. värme, VA, tv, bredband
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 267 907 kr
 • Byggår: 1935
 • Våning: 2 av 3
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 7
 • Andel i föreningen: 8,1602%
 • Andel av årsavgift: 6,07%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig känsla. Här är bebyggelsen blandad, med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger ett charmigt och ombytligt intryck. Det är en omtyckt plats att bo på, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har Kålltorp verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Café Oizo, Portens Bageri, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Brf Kallkällan 16 huserar i en ostörd men ändå central del av Kålltorp som är trygg och familjär. Huset är byggt i vinkel, och ger ett mycket välskött intryck då fasad och tak har renoverats så sent som förra året. På husets baksida finns en lummig gård, komplett med utemöbler, två grillar, gräsmatta med odlingslådor, och lekplats för de små. Under sommaren är det enkelt att umgås med grannar och vänner i den lummiga trädgården eller på altanen som nås av kvällssolen. I den fräscha källaren finns inte bara tvättstuga och rymliga förråd, utan även cykel- och barnvagnsförråd, utan även ett gym och en större bastu som står till medlemmarnas förfogande.

På andra våningen kliver vi in i den här hemtrevliga tvåan. Dess fördelar blir snabbt uppenbara: ytan är perfekt fördelad mellan rummen, och bostaden lämpar sig därför perfekt för såväl singelhushållet som för ett par. Skicket är gott, med kök och badrum i renoverat och fräscht skick, fina ytskikt och charmiga detaljer såsom det framtagna brädgolvet, slipat och behandlat 2021, som återfinns i alla rum. Det är en härligt ljus bostad tack vare fönster i två väderstreck. När nuvarande ägare berättar om hur sommarmiddagar avslutats med att ta cykeln bort till Härlanda tjärn för ett kvällsdopp, eller hur man tinar upp sig själv i föreningens bastu efter vintriga löpturer i Skatås blir det lätt att föreställa sig hur livet här kommer att bli. Läs gärna säljarens ord som du hittar under dokumentfliken.

Vi tar ett varv och tittar lite närmre:

Hall

Hallen är centralt placerad i bostaden, och binder samman alla rum. Förutom avhängningsyta direkt innanför dörren finns gott om plats för ytterligare förvaring i två garderober. Brädgolvet kombineras med väggar målade i Jotuns varma nyans "Kalk".

Kök

Köket är ljust och ombonat. Här ryms ett mindre matbord med två stolar (de större middagssällskapen slår sig med fördel ned vid matbordet i vardagsrummet istället). Köket fick en uppdatering 2015, med nya skåpsluckor från Härjedalskök. Kyl och frys från Siemens och spis från Elektro Helios. Vill man sätta in en diskmaskin finns naturlig plats för det. Fönstret vetter ut mot den lummiga innergården, vilket gör att man får sällskap av morgon- och förmiddagssolen vid frukosten. Brädgolv, och väggar målade i samma behagliga greige nyans som hallen, "Kalk".

Vardagsrum

Ett generöst rum som rymmer både soffmöbler, matbord och även ytterligare möblemang såsom arbetsplats eller förvaringsmöbel. Även här ligger det genomgående trägolvet, och väggarna är målade i en ljust grå kulör. Framåt eftermiddagen når solen runt på den här sidan, och fyller rummet med varmt och mjukt ljus.

Sovrum

I sovrummet finns plats för fullstor dubbelsäng och sängbord på båda sidorna. Förvaring i en större inbyggd garderob med förvaring från golv till tak, samt en ytterligare garderob som är snyggt inmålad i den ljusgröna väggfärgen. Fönster in mot innergården ger ett tyst och helt ostört sovklimat.

Badrum

Ett fräscht och stilrent badrum med val som står sig över tid. Väggarna är helkaklade i vitt, och golvet belagt med mörk klinkers. Duschar gör man bakom invikbara dörrar i klarglas. Kommod med förvaring under handfatet.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett stort källarförråd.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.