Jättegrytsgatan 2A

1930 | Arkitekt Nils Olsson

Ett mycket vackert hem i Jakobsdal. Underbar rundgående planlösning där alla rum, inklusive köket, är av väl tilltagen storlek. Hela lägenheten är en parad av bevarade och vackra ursprungsdetaljer såsom stavparkett i fiskbensmönster, spegeldörrar, listverk, maffiga fönsterbänkar i sten, stuckatur, och som pricken över i: eldningsbar öppen spis. Balkongen mot gården låter en njuta av frisk luft med en grönskande utsikt mot kvarterets lummiga gårdar. Välskött förening med mycket god ekonomi, och exceptionellt låg belåning om endast ca 3 611 kr/kvm. Den förmånliga avgiften inkluderar bredband. Hiss från gatuplan. Hjärtligt välkommen på visning!

Högsta bud: 4 800 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
4 800 000 kr
Budgivare 3
09/06 14:13
4 760 000 kr
Budgivare 2
09/06 07:38
4 750 000 kr
Budgivare 1
08/06 20:50
4 700 000 kr
Budgivare 2
08/06 20:13
4 625 000 kr
Budgivare 1
08/06 18:45
 • Pris: 4 695 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 95 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Jakobsdal
 • Månadsavgift: 5 279 kr inkl. värme, VA, tv, bredband
 • Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning: 400 247 kr
 • Byggnadstyp: Tjugotalsklassicism
 • Byggår: 1930
 • Våning: 2 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 3/LM 1101
 • Andel i föreningen: 5,8766%
 • Andel av årsavgift: 5,87647%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Tjugotalsklassicism

Epokerna inom arkitekturen avlöser varandra med relativt tvära kast vid tiden runt...

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Jakobsdal i Örgryte är ett mycket omtyckt och eftertraktat område, och det är lätt att förstå varför. Här bor man med en oslagbar närhet till såväl Göteborgs centralaste delar som Delsjöområdets naturreservat. Området, som till största delen består av tegelhus uppförda under sent 20-tal till tidigt 30-tal, är beläget på en höjd vilket förstärker stenhusens ståtliga intryck samt gör att de boende här får njuta av en vidsträckt utsikt. Kommunikationer och service finns alldeles nära. Korsvägen med alla sina valmöjligheter ligger bara en kort promenad bort och när det ska handlas mat låter man sig gärna inspireras på välsorterade ICA Focus.

Välkommen att kliva in i den tjusiga entrén. Lägenheten ligger en trappa upp, och den som behöver har hiss direkt från gatuplanet.

Hall

Genom säkerhetsdörren kliver du in i en rymlig hall. Goda siktlinjer åt flera håll ger en välkomnande och hemtrevlig känsla. Plats för avhängning i nisch, och därtill ytterligare förvaring i garderoberna som följer väggen i den intilliggande korridoren. Fiskbensparketten (slipad och behandlad med en lätt uppljusande ytbehandling år 2020) som ligger här flyter vidare in i de intilliggande rummen. Väggarna är målade i vitt.

Vardagsrum

Ett härligt stort och sällskapsvänligt rum med vackert burspråk i söderläge. Djupa fönsterbänkar i sten låter sig gärna fyllas med ljusälskande krukväxter av större modell. Den eldningsbara öppna spisen bidrar inte bara med oslagbar mysfaktor när brasan sprakar under kyliga dagar, utan är även ett smycke för rummet med sina sällsynta, glaserade kakel som påminner om ljust grön kolmårdsmarmor. Speglade skjutdörrar öppnar upp och skiljer av mot det intilliggande rummet. Fiskbensparkett, och väggar i vitt.

Matsal / Sovrum 1

Intill vardagsrummet ligger det rum som i nuläget agerar matsal, men som likväl kan nyttjas som ett stort och lyxigt sovrum tack vare att köket har plats för ett matbord av modell större. Det är ett väl tilltaget rum som tillåter ett större möblemang, och flera funktioner om så önskas. Precis som i vardagsrummet ligger fiskbensparkett, och väggarna är vita. Fönstret i söder vetter mot Jättegrytsgatan.

Kök

Stora kök är ovanligt i Jakobsdal, men här har man absolut inte sparat på krutet. Köket renoverades 2010, i ett tidlöst utförande. Maskinell utrustning består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Hemmakocken har stor plats att breda ut sig på bänkytan, och likaså finns mycket gott om förvaring i lådor och underskåp, samt överskåp som nyttjar hela takhöjden. Därtill har ett serveringsskåp byggts längs den andra väggen, och bidrar med ännu mer förvaring och arbetsyta. Rummets kvadratiska form gör att det lätt går att möblera med ett rejält matbord. Under sommarhalvåret är det härligt att låta pardörrarna ut till balkongen stå öppna. Som en bonus finns även en integrerad tvättmaskin (installerad 2021) bakom en av skåpsluckorna.

Balkong

Mot gården ligger bostadens balkong. Storleken är perfekt för ett cafébord med ett par stolar och krukor med blomsterprakt. Läget är tyst och skyddat, så det är mysigt att slå sig ner med middagen här under varma sommarkvällar.

Sovrum 2

Ett luftigt rum med tyst gårdsläge. Även möblerat med fullstor dubbelsäng blir det gott om yta kvar. Förvaring i två garderober, och i korridoren strax utanför finns ytterligare klädförvaring att tillgå.

Hallkorridor

Korridoren som binder samman hall, kök, sovrum och badrum har nyttjats maximalt genom att den försetts med fyra garderober.

Badrum

Badrummet renoverades av fackman 2020, och är i bästa skick. Badkaret låter en koppla av till fullo de dagar när kroppen längtar efter varmt vatten och fluffigt, väldoftande badskum. Handfat, kommod (ny från 2023) med lådförvaring, och WC. Golvvärme. Blandare och duscharmatur i mässing är en läcker detalj.

Tillträde

Augusti, eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett förråd.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.