Jakobsvägen 19

1966 | Arkitekt - Botten Bruk, Valsöybotn Norge

Vi välkomnar er till detta härliga fritidshus i Aröd - Kode som är beläget på en spännande natur-/bergstomt med stora möjligheter. En vacker och vidsträckt utsikt över både havsvik, skog och ängar får man på köpet. Nära till salta bad i form av flera fina, populära badplatser. Dessutom ingår en närliggande båtplats om så önskas. Bekvämt avstånd med ca 30 minuters bilfärd från Göteborg. Huset är förbesiktigat och önskat tillträde är enligt överenskommelse.

 • Pris: 3 600 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 4 varav 3 sovrum
 • Boarea: 43 kvm + 9 kvm
 • Areakälla: Säljarens information
 • Objekttyp: Fritidshus
 • Område: Aröd
 • Tomtarea: 1548 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: Timmerstuga
 • Byggår: 1966
 • Driftkostnader: 6 498 kr/år, varav, försäkring 1 849 kr/år, vatten och avlopp 1 000 kr/år, sotningsavgift 439 kr/år, vägsamfällighet 1 200 kr/år, renhållning 1 810 kr/år, övrigt 200 kr/år. Personer i hushållet 4. Posten VA avser endast avlopp. Posten Övrigt avser båtplats (valfritt). Elförbrukning 2022 var ca 10.200 kWh.

Grundfakta

Adress: Jakobsvägen 19

Fastighetsbeteckning: Aröd 4:117

Area: 43 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: Fritidshus

Pris: 3 600 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 4 varav 3 sovrum

Boarea: 43 kvm

Biarea: 9 kvm

Källa för area: Säljarens information

Tomt

Tomtarea: 1548 kvm

Summa pantbrev: 819 000 kr

Planbestämmelser: Områdesbestämmelse

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Kungälv Aröd GA:12 ändamål: Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Aröd GA:13 ändamål: Vägar

Övriga byggnader

Andra byggnader: Gästhus

Energideklaration

Energideklaration: Ej utförd

Driftkostnader: 6 498 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: Timmerstuga

Byggår: 1966

Fönster: 2-glas

Tak: Papp

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Direkt El

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt/trä

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Egen brunn. Enskilt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 6 498 kr/år, varav, försäkring 1 849 kr/år, vatten och avlopp 1 000 kr/år, sotningsavgift 439 kr/år, vägsamfällighet 1 200 kr/år, renhållning 1 810 kr/år, övrigt 200 kr/år. Personer i hushållet 4. Posten VA avser endast avlopp. Posten Övrigt avser båtplats (valfritt). Elförbrukning 2022 var ca 10.200 kWh.

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I dagsläget finns en mysig timmerstuga och en separat gäststuga på den 1.548 kvm stora tomten (friköpt). Enligt områdesbestämmelser finns möjlighet till tillbyggnad eller ev. nybyggnad.

Fina altaner i anslutning till de båda husen, ifrån vilka man kan följa solen från morgon till kväll. För härliga stunder och samkväm finns en mysig badtunna och även ifrån den har man fin utsikt över nejden.

Ca 500 meter till både Aröds och Vadholmens badplatser, som båda är i kommunal regi.

Viken innanför dessa badplatser är ett populärt tillhåll för Kitesurfing och andra vattensporter.

Fibernät finns i området att ansluta till. Nuvarande ägare använder mobilt bredband.

Egen brunn (vattenprov finns) samt enskilt avlopp kopplat till en för området gemensam avloppsförening.

Busshållplatsen med buss till Kungälv resecentrum ligger en bit ner från huset vid vägen.

Ett par km till Kungälv-Kode Golfbana som bl.a. har en trevlig restaurang.

I centrala Kode finns bland annat flera förskolor, två skolor (F-2 + 3-6) och mataffär. Här finns även goda kommunikationer, vilket innebär täta turer med tåg och buss mot Göteborg eller norrut mot Stenungsund och Uddevalla.

Timmerstugan:

Väl innanför entrén nås stugans mittsektion, i vilken vi finner det fräscha (renoverades 2020) och välutrustade köket. Här finns bl.a. kyl, frys, spishäll, ugn och diskmaskin. Dessutom gott om både förvaring och arbetsytor. Timmerväggarna är vitmålade och det blir en härlig rymdkänsla i och med att det är öppet upp till nock. Här liksom i de flesta övriga delar ligger det ett lackat brädgolv.

I mittsektionen finns även en utgång till baksidan av huset där bland annat uteduschen är belägen.

Till vänster från entrén sett så ligger det rymliga allrummet. Här finns plats för ett par soffor med tillhörande soffbord samt ett matbord för 4-6 personer till vardags och för ännu fler vid behov. I denna del står även braskaminen som bidrar både med värme och en hög mysfaktor. Även här lackat brädgolv och vitmålade timmerväggar, luftigt och ljust även här med den generösa takhöjden.

Förbi mittsektionen finner vi sovdelen med två sovrum och en toalett samt ett sovloft ovanför dessa rum.

I det största sovrummet ryms en dubbelsäng. Väggarna består av vitmålad panel och timmer som matchas väl av fina brädgolvet.

I det mindre sovrummet ryms en mindre säng. Väggarna är vitmålade även i detta rum och även här ligger ett brädgolv.

På toaletten finns förutom wc och handfat även förvaring med hyllor. Även i toaletten finns en dörr ut till baksidan av huset. Väggarna är obehandlade och golvet pryds av en ljus plastmatta.

Uppe i sovloftet, som nås via stege från mittsektionen, ryms bl.a. en dubbelsäng. Både väggar och innertak är målade i en grå ton, brädgolv även på loftet.

Gäststugan:

I denna stuga finns plats för en våningssäng/familjesäng eller en dubbelsäng och ett pentry. Pentryt är utrustat med kylskåp, köksvask diverse förvaring samt en rejäl arbetsbänk. Här finns även utrymme för ett enklare köksbord e.d.

I gäststugans källare finns ett förrådsutrymme.

Tomten:

En naturtomt med spännande layout och stora möjligheter, friköpt om 1.548 kvm. En stor nivåskillnad på tomten och de båda husen är belägna högt upp på densamma. Längst ner vid vägen finns en parkering för 2-3 bilar.

Ägarna har idag använt den nedre delen av tomten för biodling och låtit ängsgräset att växa fritt. Bikuporna lämnas ej.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.