Jakobsdalsgatan 28

1927 | Arkitekt Gotthard Ålander

Nu finns möjlighet att bli tredje ägare till denna vackra villa som uppfördes 1927 i den estetiskt tilltalande nationalromantiska stilen. En trivsam och prunkande trädgård, med bl.a. ett flertal Rhododendron samt även andra fina blommande buskar och träd som t.ex. syren, på en friköpt tomt om ca 458 kvm. Huset har många fina originaldetaljer bevarade såsom fönster och ytterdörrar, parkettgolv, innerdörrar och golvsocklar m.m. Fina ytor för socialt umgänge på entrévåningen med bl.a. ett vardagsrum med en öppen spis (ej i bruk), en rymlig matsal och ett stort kök med egen matplats. På övervåningen finner vi tre sovrum och ett fräscht badrum samt en separat toalett. Vinden är inredd med ett allrum och ett sovrum. Källare med egen ingång. Här hittar vi bl.a. en tvättstuga och ett hobbyrum/förråd. Inbyggt garage samt plats att parkera en bil på uppfarten. Detta hus är förbesiktigat och säljaren avser att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Önskat tillträde är enligt överenskommelse.

 • Pris: 10 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 7 varav 4 sovrum
 • Boarea: 170 kvm + 55 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn. norm SS 021054
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Örgryte / Jakobsdal
 • Tomtarea: 457,5 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla med inredd vind och källare
 • Byggår: 1927
 • Driftkostnader: 55 424 kr/år, varav uppvärmning 23 936 kr/år, försäkring 5 473 kr/år, elektricitet 17 162 kr/år, renhållning 8 853 kr/år. Personer i hushållet 1. I posten Renhållning ingår även VA och matavfall.

Grundfakta

Adress: Jakobsdalsgatan 28

Fastighetsbeteckning: Bö 36:6

Area: 170 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 10 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 varav 4 sovrum

Boarea: 170 kvm

Biarea: 55 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätn. norm SS 021054

Tomt

Tomtarea: 457,5 kvm

Summa pantbrev: 4 080 000 kr

Planbestämmelser: Ändring Av Dp Tomtindelning Stadsplan Järnvägsplan

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-01-05

Energiförbrukning: 99 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 55 424 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla med inredd vind och källare

Byggår: 1927

Fönster: 2-glas

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grundmur: Natursten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 55 424 kr/år, varav uppvärmning 23 936 kr/år, försäkring 5 473 kr/år, elektricitet 17 162 kr/år, renhållning 8 853 kr/år. Personer i hushållet 1. I posten Renhållning ingår även VA och matavfall.

Renoveringar: Renoveringar - se besiktningsprotokoll

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

I Jakobsdal får man det bästa av två världar - Centrala Göteborg och Avenyn med ett digert nöjesutbud nås med en ca 10-15 minuters promenad och på ungefär samma avstånd finns Delsjöns Naturreservat med oändliga naturstigar, badsjöar m.m.

Gårda Affärscentrum med bl.a. en av Sveriges mest välsorterade ICA-butiker, apotek och systembolag finns på ca fem minuters gångavstånd. Dessutom hyser närområdet all tänkbar kommunal och övrig service.

Busshållplats ligger ett par hundra meter bort och det är ca 500 meter till närmaste spårvagnshållplats (linje 5). Dessutom finns det en pendeltågsstation intill Gårda Affärscentrum. Med bil nås enkelt och snabbt både riksväg 40 och E6/E20.

Entréplan

Innanför den vackra entrédörren möts vi av en entréhall med plats för ytterkläder och skor. Här finns även en toalett med grått klinkergolv och vitt kakel.

Rakt fram från hallen nås det trivsamma vardagsrummet, med plats för bl.a. en rejäl soffgrupp, soffbord samt ett par fåtöljer. Rummets naturliga medelpunkt är den vackra öppna spisen (ej i bruk) i originalutförande. Här finner vi trappan som leder vidare upp till övervåningen, notera den härliga lampan som är inbyggd i trappstolpen. En gedigen fiskbensmönstrad ekparkett pryder golvet och väggarna är målade i vitt.

I en öppen planlösning med vardagsrummet finner vi den rymliga matsalen, här finns utrymme för ett stort matsalsbord för minst 10-12 personer. Ett generöst ljusinflöde från de två stora fönstren som vetter åt väster. Även här en vit ton på väggarna och samma fina fiskbensmönstrade ekparkett som i vardagsrummet.

Med direkt access till matsalen ligger det väl tilltagna köket, här har både jungfrukammare och serveringsgång fått stryka på foten för att få ett rymligare kök med en stor matplats. Generöst med både arbetsytor och förvaring. Skåp och luckor i en ljusgrå nyans, bänkskivor och kakel i vitt utförande. Ett tåligt och praktiskt golv bestående av mörkgrå plattor, väggarna målade i en ljus ton.

Köket nås även från groventréns hall, i vilken vi även hittar ett skafferi/förråd och trappan ner till källaren.

Övre plan

Den fina trätrappan som leder upp till detta plan är vitmålad och klädd med en gråblå heltäckningsmatta. Direkt efter trappan väntar en övre hall ifrån vilken man bl.a. når ut på balkongen med österläge, härifrån har man en vidsträckt och härlig utsikt ut över stora delar av Örgryte/Skår samt även de vackra husen i närområdet. En fin detalj i hallen är den välvda nischen i en av väggarna. Trappans heltäckningsmatta fortsätter även i den övre hallen, med stor sannolikhet döljer sig en fin parkett eller ett brädgolv under denna matta.

Direkt till vänster finner vi två ganska jämnstora sovrum, detta var ursprungligen ett enda stort rum och detta kan med relativt enkla medel återställas om så önskas. Båda rummen har fönster åt söder och i det längst in finns två inbyggda klädkammare för diverse förvaring och i det andra finns tre fristående garderober. Båda rummen har ljusa tapeter samt en rosa heltäckningsmatta under vilken det med stor sannolikhet finns ett klassiskt brädgolv.

Lite längre in i hallen nås nästa sovrum, vilket är väldigt rymligt och lämpar sig därmed utmärkt som Master bedroom. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, ett skrivbord, bokhylla samt diverse övrigt möblemang om så önskas. Den väl tilltagna garderobsväggen rymmer mycket kläder och även annat som behövs förvaras.

Fönster åt både väster och åt norr i detta rum. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en heltäckningsmatta med en mintgrön nyans. Troligtvis väntar en fin överraskning även i detta rum när man tar bort mattan, parkett eller brädgolv det är frågan…

Intill det stora sovrummet ligger det stora och fräscha badrummet, som är helkaklat och utrustat med dubbla handfat, duschhörna samt en wc. Ett mellangrått klinkergolv, med golvvärme för extra komfort, och ett vitt, kvadratiskt kakel på väggarna.

Intill badrummet finns ytterligare en separat toalett med wc och handfat. Praktiskt att kunna göra sina behov även om det är upptaget i badrummet. Ett cremefärgat klinkergolv och vitputsade väggar.

Vindsplan

Trappan upp till den inredda vinden nås från den övre hallen. Väl uppe på detta plan möts vi av ett allrum som passar utmärkt till TV-rum, lekrum, hemmakontor eller liknande. Ifrån det karaktäristiska halvmåneformade fönstret har man en härlig utsikt bort Örgryte Nya kyrka och övriga delar av Örgryte. Det finns diverse förvaringsutrymmen i stickvindarna på båda sidor. På golvet i allrummet ligger en ljust terrakottafärgad heltäckningsmatta, samma som i vindstrappan, och väggarna är tapetserade med en gulbeige strukturtapet.

Innanför allrummet finner vi ett mysigt sovrum med plats för bl.a. en rejäl säng samt även ett litet skrivbord och/eller en fåtölj om behovet finns. Även i detta rum finns ett charmigt halvmåneformat fönster med en trivsam utsikt över närområdet. Ett brunbetsat brädgolv och en ljusgul nyans på väggarna.

Källare

Källaren nås dels utifrån via en källarentré på trädgårdssidan, dels även inifrån via trappa från groventréns hall.

I källaren finner vi diverse praktiska utrymmen såsom tvättstuga, hobbyrum/förråd, matkällare samt ytterligare ett par förrådsutrymmen. Genomgående betonggolv samt mestadels putsade väggar, den vackra naturstensgrunden ger djupa, fina fönstersmygar.

Det finns även ett inbyggt garage som nås utifrån, portarna vetter ut mot Jakobsdalsgatan.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.