Hvitfeldtsgatan 9

Kungshöjd | 1913

På översta originalplanet i välskött fastighet erbjuds nu en luftig sekelskiftestrea som smyckas av tidstypiska detaljer. Perfekt planerad med stort sällskapskök, rymligt vardagsrum, två bra sovrum och en balkong med kvällssol och utsikt över takåsarna och hamninloppet. Välskött och omtyckt förening. Egen tvättstuga som byggdes 2018 och nytt badrum från samma år. Vån 5/6, hiss. Bredband ingår i avgiften.

 • Pris: 7 800 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 114 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kungshöjd
 • Månadsavgift: 6 225 kr inkl värme, VA/Kabel-TV och Bredband
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 724 349 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1913
 • Våning: 5 av 6
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 00019 / 1401
 • Andel i föreningen: 2,83%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 2-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Inom Vallgraven 41:4

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Åke Åkerman

Fastighetsmäklare på Kungshöjd och inom vallgraven

0766-44 66 14 | ake@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Karta

Om bostaden

Välkommen till ett ljust och luftigt hem på översta originalplanet. 114 kvadratmeter med våningskänsla där den tidsenliga karaktären från tidigt 1910-tal är fint bevarad. Vackra fönster i original, djupa fönsternischer, höga fotlister, gjutjärnselement, spegeldörrar och vackra snickerier. Perfekt planerad med fina rum i fil, ett väl tilltaget sällskapskök och två stora sovrum varav ett mot gård. Sovrummet mot gård kan enkelt avdelas till två sovrum. Den vackra tegelfastigheten uppfördes 1913 och föreningen förvärvade fastigheten för 19 år sedan. Föreningens två innergårdar som genomsyras av ett välkommet lugn och sommartid grönskar gårdarna med blomstrande planteringar och flertalet utegrupper erbjuder gott om plats. Läget nästan mitt på Hvitfeldtsgatan är perfekt. Tyst och lugnt, samtidigt som Kungsgatans puls nås endast 100 meter bort. Har ni en liten i familjen finns en lekplats längst upp på gatan som förutom lek och bus även kan skryta med utsikt över hamninloppet. Det är något alldeles speciellt med atmosfären i dessa historiska kvarter. Här står pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. På sju minuters promenad når du Linné, Vasa, Haga, Avenyn och kommande Skeppsbron. Dessutom har det nya resecentrat Stenpiren gjort att du enkelt tar dig med båt över till Hisingssidan. Är det avkoppling och grönska du söker finns både Slottsskogen och Kungsparken inom räckhåll. Lägenheten har ett förråd i källaren om cirka 8 kvm.

Hall

Ta hissen eller trapporna upp till våning fem. Du möts av ljuset och utsikten över takåsarna genom vardagsrummets stora fönsterpartier. Hallen har plats för avhängning, hallspegel och en mindre möbel. På golvet ligger det gamla brädgolvet som löper vidare in i hela lägenheten och väggarna pryds av den vackra tapeten Karin Wheat från Sandbergs.

Vardagsrum

Genom två gränslöst vackra fönster färdas gott om dagsljus in. Det höga läget på femte våningen hjälper förstås till, och bjuder även på härlig utsikt över takåsarna. Vardagsrummet smyckas av vackra detaljer från tidigt 1900-tal så som generös takhöjd, nätt stuckatur, takrosett, höga fotlister och fina listverk. Här finns gott om ytor att inreda med både soffgrupp, tv-hörna och varför inte en flygel att samlas kring?

Sovrum

I fil med vardagsrummet, avdelat genom fina pardörrar i spegelutförande, ligger ännu ett härligt rum med rymd och vackra tidstypiska detaljer som vittnar om en svunnen tid. Idag är rummet disponerat som sovrum och härifrån har ni fin kontakt med både kök, vardagsrum och balkongen som nås via de vackra dörrarna i original. Den tacksamma storleken gör att det funkar lika bra att nyttja som vardagsrum eller matsal om ni önskar. Lagom tills arbetsdagen är slut kommer solen fram på balkongen som omges av ett svart smidesräcke. Här kan ni njuta av eftermiddags och kvällssolen och blicka ut mot hamninloppet och över innerstadens takåsar och härlig grönska.

Kök:

Kärt barn har många namn, köket är lägenhetens nav och den självklara samlingsplatsen. Köket flyttades hit i samband med köksrenoveringen. Köket kommer från välrenommerade Arrital och är utrustat med gasspis (Bosch), kolfilterfläkt (Gorenje), Varmluftsugn (Siemens), diskmaskin (Bosch) och kyl/frys (Miele). I anslutning till köket ligger ett mörkt klinker på golvet med underliggande golvvärme. Den centrala placeringen i hemmet är perfekt och här kan ni med enkelhet duka upp för ett tiotal gäster. Från det stora fönsterpartiet mot sydost flödar ljuset in under förmiddagen.

Sovrum

Rofyllt läge mot gården ger bra förutsättningar för god sömn om natten. Sovrummet var från början både kök och en kammare så ytorna är mer än väl tilltagna. Innergårdens lugn tillsammans med de luftiga ytorna ger en rofylld atmosfär. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, sängbord, klädförvaring och även en arbetsplats. Vill man dela av rummet kan det enkelt göras om till två sovrum (varav ett genomgående) eller varför inte ett master bedroom med anslutande klädkammare. Väggarna är precis bredspacklade till perfektion och en varm väggfärg från Jotun hänger på väggarna och ramar in rummet.

Tvättstuga

Intill innergårdens sovrum ligger en tvättstuga som nuvarande ägare lät installera under 2018, komplett tvättmaskin och torktumlare från Miele. Ett stort skåp rymmer de mesta tvättartiklarna och bakom en spegeldörr i miniatyr döljer sig ytterligare förvaring, både smart och snyggt integrerat.

Badrum

I samband med att tvättstugan byggdes totalrenoverades också badrummet. Smakfullt och stilsäkert med vitt kakel och grå klinker. Duschen skärmas av bakom smäckra, vikbara glasväggar. Vägghängd toalett. En rejäl kommod och ett högskåp erbjuder god förvaring. Golvvärmen är behaglig under årets kallare dagar och värmer gott frusna fötter.

Område

Esperantoplatsen – oasen vid foten av Kungshöjd

Mellan Rosenlundsgatan och Kungsgatan ligger Esperantoplatsen - ett område i området. Som namnet antyder är det en mötesplats för göteborgare med internationell bakgrund. Inte minst tack vare Språkcaféet som varit ett populärt häng sedan 2004.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.