Hulanvägen 27

Billdal | 2020 (1800-tal)

Missionshuset i Billdal har med stor omsorg byggts om till denna drömvilla där 1800-talets snickarglädje möter påkostade, smakfulla och tidlösa materialval. Allt är genomtänkt in i minsta detalj, och lister, fasadpanel med mera har tagits fram med originalen som förlaga. De ursprungliga brädgolven har tagits till vara och återlagts i sovrummen på den nybyggda övervåningen. Stora tidsenliga fönster med spröjs fyller huset med ljus, och sommartid har den rymliga altanen i nordväst sol större delen av dagen och kvällen. Huset är förbesiktigat och tillträde sker enligt överenskommelse. Välkommen att läsa vidare om det fina Missionshuset i Billdal!

Högsta bud: 7 400 000 kr

 • Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 5 varav 3 sovrum
 • Boarea: 125 kvm
 • Biarea: 14 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Billdal
 • Tomtarea: 265 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • TV & bredband: Fiber indraget
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla
 • Byggår: 2020 (1800-tal)
 • Driftkostnader: 36 400 kr/år, varav, försäkring 5 500 kr/år, elektricitet 20 000 kr/år, vatten och avlopp 9 200 kr/år, vägsamfällighet 1 700 kr/år. Personer i hushållet 5. I posten VA ingår även Renhållning. I posten El ingår även uppvärmning.

Grundfakta

Adress: Hulanvägen 27

Fastighetsbeteckning: Hulan 1:23

Area: 125 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 5 varav 3 sovrum

Boarea: 125 kvm

Biarea: 14 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 265 kvm

Summa pantbrev: 3 330 000 kr

Planbestämmelser: Detaljplan (1995-10-30)

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hulan GA:5 ändamål: Vägar

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-09-12

Energiförbrukning: 70 kWh/kvm/år

Energiklass: B

Driftkostnader: 36 400 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla

Byggår: 2020 (1800-tal)

Fönster: 3-glas isoler

Tak: Tegel

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Luft/vattenvärmepump

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grundmur: Natursten

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 36 400 kr/år, varav, försäkring 5 500 kr/år, elektricitet 20 000 kr/år, vatten och avlopp 9 200 kr/år, vägsamfällighet 1 700 kr/år. Personer i hushållet 5. I posten VA ingår även Renhållning. I posten El ingår även uppvärmning.

Renoveringar: Fiber indraget

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Anna-Kajsa Nylander

Fastighetsmäklare i Linnéstaden

0703-95 95 26 | anna-kajsa@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Utanför fönstren och altanen är det lummig grönska. Det är väl tilltaget med sällskapsyta. och vardagsrummet och köket är i enhet i en öppen och luftig planlösning med gott om plats för både soffgrupp och matsalsbord. Hemmakockarna har bra svängrum, och köksbänkarna är i kalksten vilket tillsammans med detaljer i mässing ger köket ett exklusivt intryck. Huset disponeras med tre bra sovrum och ett trevligt allrum, och det lyxigt stora badrummet med dubbla duschar kompletteras av en toalett på övervåningen.

Väckelsen var en av de stora folkrörelser som florerade i Sverige under 1800-talet och 1900-talets första hälft. Många sökte alternativ till den svenska kyrkan, och möten med frikyrklig förkunnelse ägde rum i olika hem runt om i landet. Med tiden började missionshus uppföras, framför allt i byar och stationssamhällen men även i städer. Dessa kallades i folkmun för ”himlalador” då de i jämförelse med de ofta pampiga kyrkorna var i enkla utföranden. Missionshuset i Billdal byggdes 1892 och nuvarande ägare har varit måna om att bevara den yttre karaktären som i all sin enkelhet ändå är speciell. Det är ett väldigt gott hantverk, och idag är huset som en nybyggd modern villa i allra bästa skick samtidigt som känslan från 1800-talet finns kvar. Ett mycket trivsamt boende erbjuds, och huset har ett lugnt, avskilt och inte minst barnvänligt läge i ett av Billdals idylliska villakvarter. I närheten finns mataffär, konditori, restauranger, lekplatser, förskolor, grundskolor, tennisbana, ridhus, naturen och inte minst havet. Till Billdalsbadet promenerar man på mindre än en kvart, och lika nära är det till Killingholmens småbåtshamn.

Vardagsrum och kök

På entrévåningen är vardagsrummet och köket i enhet i en öppen och luftig planlösning med härligt ljusinsläpp från fönster i sydost och nordväst, och helglasade pardörrar ut till altanen i sydväst. Planlösningen bjuder in till umgänge, och här kan man duka upp till trevliga middagar med många gäster. Väggarna är målade i beige och golvet belagt med vitlaserad ekparkett.

I köket är det väl tilltaget med både bänkyta och förvaring, och de vanliga skåpen kompletteras av ett rymligt skafferi. Köksön, med infälld induktionshäll från Bora och inbyggd vinkyl från Temptech, bidrar till kökets sociala känsla. Bänkskivorna är i kalksten, och skåpen har ljusbeige luckor och lådor. Beslagen är liksom diskhon och blandaren i mässing. Ugnen, mikron och vinkylen är i svart design medan diskmaskinen och kylen/frysen (side-by-side) är integrerade i inredningen.

Altan

Under sommarhalvåret växer husets sällskapsyta med många kvadratmeter genom den härliga altanen med gott om utrymme för loungemöbler, solstolar, matgrupp, utekök och växter. Det är en fantastisk plats för både umgänge, lek och avkoppling, och solen är framme från tidig eftermiddag till sen kväll.

Sovrum I

Entrévåningens sovrum har plats för en dubbelsäng, och här sover man gott om natten. Ypperliga förvaringsmöjligheter för kläder, sänglinne med mera erbjuds i form av fem platsbyggda garderober med mässingsbeslag. Rummet, inklusive garderobsdörrarna, är målade i en rogivande marinblå kulör och golvet belagt med vitlaserad ekparkett.

Badrum

Det lyxigt stora badrummet inrymmer duschhörna med dubbla duschar, tvättkommod med dubbla handfat, vägghängd WC och en tvättdel med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och förvaringsskåp. Dusharmaturerna, blandarna, skåpbelsagen med mera är i mässing. Väggarna är helkaklade och golvet belagt med klinker med golvvärme. Ett stort fönster i sydost släpper in dagsljus och frisk luft.

Entré

Huset har en välkomnande entré med bra förvarings- och avhängningsmöjligheter i form av en platsbyggd garderob och öppna hyllor i nisch. Väggarna är målade i beige och golvet belagt med ljusgrå klinker.

Allrum

En spiraltrappa i vackert mönstrat svart smide leder upp till ett trevligt allrum med härligt ljusinsläpp från en takkupa med helglasade pardörrar i sydost. Rummet är ett bra komplement till entrévåningens sällskapsyta, och det finns plats för en soffgrupp. Nytt brädgolv har lagts in och väggarna är målade i vitt.

Sovrum II och III

Allrummet flankeras av två mysiga sovrum med snedtak och fint ljusinsläpp från varsitt gavelfönster. Rummen är lättmöblerade och passar perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Liksom i allrummet har gammalt brädgolv lagts in, och väggarna är målade i olivgrönt och ljusrosa.

Toalett

På övervåningen finns även en toalett med tvättkommod och wc. Blandaren och beslagen är i mässing. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med ljusgrå klinker. Dagsljuset strömmar in genom ett takfönster i nordväst.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.