Mobilbild

Hammarsmedsgatan 9

Utby | 1950 | Arkitekt - AJG Bissmarck & Co. AB

Detta gedigna och charmiga 50-talsradhus ligger i ett trivsamt och naturnära område. Härlig tomt (tomträtt) med trädgårdssidan vänd åt söder, med sol från tidig morgon till sen kväll. Här finns ett stort trädäck i flera nivåer, med bland annat en pergola, spabadkar och diverse planteringar med stor artrikedom. Vinrankor, diverse olika bärbuskar, rabarber och ett valnötsträd är bara några exempel. På entrésidan finns två P-platser och dessutom utrymme för ett cykelförråd. Huset är förbesiktigat och säljaren har för avsikt att teckna en s k Dolda fel-försäkring. Önskat tillträde är maj-juni -24 enl ök.

 • Pris: 5 450 000 kr (accepterat pris)
 • Antal rum: 7 varav 4-5 sovrum
 • Boarea: 117 kvm + 56 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätning SiS - SS 021054
 • Objekttyp: Radhus
 • Område: Utby
 • Tomtarea: 262 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plans radhus med källare
 • Byggår: 1950
 • Driftkostnader: 50 743 kr/år, varav uppvärmning 17 000 kr/år, försäkring 8 196 kr/år, elektricitet 15 227 kr/år, renhållning 10 320 kr/år. Personer i hushållet 3. I posten Renhållning ingår även VA

Grundfakta

Adress: Hammarsmedsgatan 9

Fastighetsbeteckning: Utby 145:5

Area: 117 kvm

Upplåtelseform: Tomträtt

Typ: Radhus

Pris: 5 450 000 kr (accepterat pris)

Interiör

Rum: 7 varav 4-5 sovrum

Boarea: 117 kvm

Biarea: 56 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätning SiS - SS 021054

Tomt

Tomtarea: 262 kvm

Summa pantbrev: 4 030 000 kr

Planbestämmelser: Tomtindelning (1948-09-18) Stadsplan (1947-09-26)

Tomträttsavgäld: 14 868 kr

Tomträttsavgäld gäller t.o.m.: 2029-09-30

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-12-08

Energiförbrukning: 101 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Driftkostnader: 50 743 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plans radhus med källare

Byggår: 1950

Fönster: 3-glas isoler/kopplade fönster

Tak: Tegel (plåt)

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Betongplatta/plintar

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 50 743 kr/år, varav uppvärmning 17 000 kr/år, försäkring 8 196 kr/år, elektricitet 15 227 kr/år, renhållning 10 320 kr/år. Personer i hushållet 3. I posten Renhållning ingår även VA

Renoveringar: Se besiktningsprotokoll samt Säljarinfo

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Bekvämt gångavstånd, utan att behöva passera någon större väg, till både förskola och skola. Goda kommunikationer, ca 100 meter till närmaste busshållplats ifrån vilken det tar ca 15 min till Göteborg C och Partille C/Allum nås på ca 5-6 min.

Entrévåning:

Parkering för två bilar precis utanför ytterdörren, ovanligt för området.

Väl inne väntar en ljus och fräsch entréhall med gott om utrymme för både ytterkläder och skor. Tre garderober för diverse förvaring finns längs ena väggen. Vitmålade väggar och ett klinkergolv i en mörkgrå nyans utrustat med golvvärme (el) för extra komfort. Från hallen nås dels ner till källarvåningen samt även vidare upp, via en halvtrappa, till entrévåningen.

Väl uppe för trappan så slås man av det härliga och generösa ljusinflödet. Genomgående en öppen planlösning mellan samtliga delar av detta våningsplan. Här finns en stor flexibilitet vad det gäller möjlighet till möblering.

Till vänster finner vi köket som erbjuder gott om både arbetsytor och förvaring. Cremevita skåp och luckor, vitt kakel på väggar och bänkskivor av en gedigen Carrara-marmor. Golvet pryds av en modern ekparkett. Genom fönstret vid diskbänken ser man utöver kvarterets parkliknande innergård med bl.a. en stor lekplats.

I direkt anslutning till köket finner vi det rymliga vardagsrummet med plats för flera stora soffor med tillhörande soffbord, Här finns även utrymme för diverse olika förvaringsmöbler, allt efter tycke och smak. I denna del finner vi en fiskbensmönstrad ekparkett i originalutförande och väggarna är målade i en sober blågrön nyans

Som en förlängning av vardagsrummet finner vi intill trappan upp till övervåningen en mysig läs-/TV-hörna med fönster ut mot entrésidan. Denna del kan relativt enkelt göras om till ett separat rum om det behovet finns. Kanske att användas till gästrum, hemmakontor eller liknande. Samma blågröna ton på väggarna som i vardagsrummet, här ackompanjerad av en modern ekparkett.

I den tillbyggda delen återfinns matsalen med plats för ett rejält matbord. De stora fönsterpartierna som vetter åt tre väderstreck skänker ett härligt ljus åt detta rum, härifrån når man även ut till trädgården med det härliga altanområdet. Även i detta rum finner vi en modern ekparkett.

Övervåning:

På vilplanet på väg upp till övervåningen hittar vi ett vackert blyinfattat fönster i originalutförande som bidrar med lite extra karaktär i sann 50-talsanda.

Väl uppe möts vi av en hall som förbinder samtliga rum på detta plan.

Direkt till höger ligger det första av tre sovrum. I detta rum ryms både säng och skrivbord utan problem och här finns tre st fristående garderober för klädförvaring m.m. Ett takfönster vänt åt norr står för ljusinsläppet. Vitmålade väggar och en modern ekparkett.

Intill finner vi sovrum nummer två, med takkupa och fönster åt söder. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Och dessutom finns utrymme för diverse förvaringsmöbler under snedtaket. Väggarna är målade i en blågrön ton tillsammans med vitmålad innertakspanel, ekparkett i modernt utförande.

Vägg i vägg ligger våningens tredje och sista sovrum, även det med takkupa och fönster åt söder. Gott om plats för säng, skrivbord och diverse förvaringsmöbler. Modern ekparkett, väggar målade i en mellangrå nyans. Innertakspanel samt del av tegelvägg är vitmålade.

Fräsch, helkaklad toalett med handfatskommod och väggspegel i vitt samt en wc. Ett mörkgrå klinkergolv, vitt kakel i ett liggande format. En mörk kakelmosaik bakom wc-stolen som matchar golvklinkern väl.

Om man önskar bygga ut toaletten för att få plats även med en dusch så finns det utrymme i det intilliggande stickvindsförrådet.

Källarvåning:

Detta våningsplan nås dels inifrån via en halvtrappa från entréhallen men har också en separat källarentré på trädgårdssidan.

I det fräscha badrummet som är helkaklat finner vi wc, handfatskommod, duschhörna och ett vägghängt skåp. Ett grått klinkergolv med golvvärme (el) och vitt kakel på väggarna med matchande grå detaljer i dusch och vid wc-stol.

Sovrummet rymmer bl.a. en dubbelsäng och det finns rejält med möjlighet till klädförvaring o.d. i skjutdörrsgarderoben placerad längs ena väggen. Ekparkett i modern tappning och väggarna är strukna med behaglig grön kulör. Notera de fina, färgglada blyinfattade fönstren.

I den kombinerade groventrén/tvättstugan finns en tvättpelare, arbetsbänk samt kyl & frys. Här i detta rum sitter även fjärrvärmeväxlaren. Vitmålade väggar och en tålig ekparkett.

Vinkällaren med sina glasade väggar och tillhörande glasdörr är en trevlig bekantskap. Utanför vinkällaren finns ett utrymme för diverse möblemang, perfekt för en ”mancave” eller liknande.

I källaren finns dessutom tre st förrådsutrymmen med varierande storlek.

Om området:

I Utby finns totalt sju förskolor i kommunal regi. Tre av dessa ligger i centrala Utby och de resterande fyra hittar vi i Fjällbo.

Fjällboskolan F-5. Utbynässkolan som totalrenoverades 2018 har F-3. Den nybyggda Kvibergsskolan har högstadieklasser.

Dessutom finns det två friskolor i Kviberg: Centrinaskolan 4-9 och Änglagårdsskolan för årskurs 4-9 med fotbollsprofil. I Kviberg finns även ett idrottsgymnasium.

Från Utby går buss 510 & 56. Linje 510 tar ca 15 min till Göteborg C och åt andra hållet kommer man till Partille/Allum på dryga fem minuter. Buss 56 går till Gamlestads Torg där tåget till bl.a. Uddevalla avgår samt även flera spårvagnslinjer finns att resa vidare med.

Bergen i Utby är kända för sin klättring, men den vackra naturen runt omkring har även mycket att erbjuda till de lite mindre våghalsiga.

I närområdet finns även möjlighet att utöva ett stort antal populära sporter och andra aktiviteter.

Utby har en välkänd och populär pizzeria, ett gatukök samt en lokal matbutik. Ytterligare restauranger, caféer, butiker m.m. finns på bekvämt avstånd till fots eller med cykel i närliggande Kviberg och Gamlestaden.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.