Haga Kyrkogata 18A

Vasastaden | 1893

Utsökt välplanerad etagevåning med villakänsla mitt i hjärtat av Vasastaden! Granne med himlen ligger detta ljusa hem som stoltserar med ett stilfullt kök och två lyxiga badrum med egen TM/TT och två till tre möjliga sovrum. Här finner ni öppna, sociala ytor och en svårslagen terrass med ostört gårdsläge samt vidsträckt utsikt över Vasas vackra stenstad. Fastighet i utmärkt skick signerad år 1893 med nyinredd våning 2012 och bostadsrättsförening med två hyresrätter kvar som en dold tillgång och bra lokalhyresintäkter. Stor hiss finns utan trappsteg in från gatuplan. Välkommen till Haga Kyrkogata 18A, välkommen hem.

Högsta bud: 7 650 000 kr

Budhistorik

Bud
Budgivare
Datum
7 650 000 kr
Budgivare 1
16/04 07:33
7 600 000 kr
Budgivare 2
15/04 19:39
7 550 000 kr
Budgivare 1
15/04 15:42
7 510 000 kr
Budgivare 2
15/04 12:23
7 490 000 kr
Budgivare 1
15/04 10:44
7 475 000 kr
Budgivare 2
14/04 19:46
7 400 000 kr
Budgivare 1
13/04 10:27
7 325 000 kr
Budgivare 2
12/04 17:25
7 250 000 kr
Budgivare 1
12/04 15:24
7 200 000 kr
Budgivare 2
12/04 12:38
7 100 000 kr
Budgivare 1
11/04 15:51
 • Pris: 7 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3.5 rum och kök
 • Boarea: 101 kvm
 • Areakälla: Enl förvaltarens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 7 420 kr inkl värme och VA.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 1 529 598 kr (Baserat på årsredovisningen för 2022)
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1893
 • Övriga utrymmen: Två källarförråd följer. Det ena förrådet är ca 100×220cm med platsbyggd förvaringshylla. Det stora är ca 160x320cm. Tvättstuga entréplan i D-uppgång.
 • Våning: 5 av 5
 • Hiss: Ja
 • Lägenhetsnummer: 00023 / 1401
 • Andel i föreningen: 6,0844%
 • Andel av årsavgift: 6,15416%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 10:18

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Sara Wibréus

Fastighetsmäklare i Linnéstaden, Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 66 15 | sara@staging.alvhem.com
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Välkommen hem, välkommen till Haga Kyrkogata 18A.

Oj oj oj, tänk, en stor lägenhet i två etage, på hela 101 kvadratmeter, med takterrass och takfönster, precis där Vasastan övergår till Haga. Mitt emellan stadens stora paradgata Avenyn med dess restauranger, nattklubbar och flaggskeppsbutiker och så underbara Haga med förlängningen mot Linné och dess stråk med såväl gröna Slottsskogen som mindre inredningsbutiker, second hand och gallerier.

Här går det att leva livet fullt ut, med plats för allt från avskildhet och avkoppling till förkovring och sällskap. Dessutom med det som ofta bara finns i villor, möjlighet till ett helt privat plan för familjen och ett socialt för sällskap av vänner och gäster.

Nere på gatan plingar spårvagnen, Handelshögskolan gör att gatan myllrar av liv och aldrig är tyst och tråkig. Och på hörnet väntar Seven Eleven med bra öppettider om man glömt köpa kaffe en morgon eller för chokladsuget en sen kväll i januari. Närheten till både Botaniska, Änggårdsbergen och Slottsskogen gör att man trots det centrala läget lätt når naturen och dess lugn. Men bäst av är nog ändå närheten till Bord 27, den lilla kvarterskrogen med fantastisk meny och enkla rätter. Vårt bästa tips är att beställa hem en trerätters-kasse direkt till inflyttningskvällen.

HALL

Den stenlagda hallen inte bara känns varm, den är varm. Under stengolvet ligger golvvärme, perfekt kalla dagar när fötterna skriker efter värme efter promenaden. Kliv ur skorna och sätt ner foten, och känn dig varmt välkommen, eller låt tofflorna bli uppvärmda lagom till hemkomsten. Kappor och skor får vi undan i garderoben bakom de stora skjutdörrarna. Från hallen öppnar lägenheten upp sitt första plan, där allrum och kök hänger samman och bildar en öppen och social planlösning, men där även sovrum, god förvaring och badrum med tvättmaskin får plats.

KÖK

Ett stilrent kök i vitt, svart och aluminium med stänkskydd i grått ovanför bänkskivan och ugn och mikro i rostfritt. En väl tilltagen gedigen diskho, snyggt underlimmad i den svarta stenskivan och integrerad kyl, frys och diskmaskin (Bosch ny 2022) gör köket stilrent men samtidigt praktiskt och med en lyxig enkelhet. Att köket är byggt i ett u gör det lättarbetat, där arbetsytorna alltid är på perfekt avstånd från varandra, aldrig för många steg mellan kökets olika stationer och aldrig med några farliga lyft över stora golvytor mellan spis och diskho. Nej allt är väl avvägt och ger ett lättarbetat kök med mycket förvaring och maximalt utnyttjade ytor.

ALLRUM

Rummet som breder ut sig över lägenhetens första plan är stort och perfekt för det sociala livet en familj ofta har. Med matplats och sociala sittytor i samma rum kan man enkelt umgås över olika intressen, laga mat samtidigt som någon slösurfar i soffan, förhöra läxor samtidigt som någon diskar undan. Här finns god plats för stort matbord med många sittplatser, för kvällarna med gäster, eller helgerna med projekt man helst inte städar undan. Väggarna är målade i vitt och tillsammans med de vitpigmenterade golven gör det rummet ljust, varmt och ombonat med en verkligt hemtrevlig känsla.

SOVRUM I

Vägg i vägg med köket ligger ett av lägenhetens sovrum, ett ljust rum med samma vackra vitpigmenterade golv och med god plats för en lite bredare säng, perfekt för tonåringen eller för det yngre barnet som gärna får sällskap vid nattningen. Fönstren ger stort ljusinsläpp och utsikten över gården är som hämtad ur en filmkuliss. En perfekt plats för dagdrömmeri och sänghäng. Alternativt är rummet ett perfekt gästrum, då badrum finns även på första våningen och man slipper gå på varandra, eller turas om att duscha.

RUM

Till höger om hallen finns det rum som enkelt går att använda som kontor, eller kanske studio för den som inte vill bli störd. Utan distraktion och utan att ligga vägg i vägg med något av sovrummen är det ett perfekt rum för den som behöver koncentration eller avskildhet. Eller kanske bara stanna uppe hela natten och verkligen få utlopp för sin kreativitet. Det går också att bygga en stor gemensam walk-in-closet för hela familjen här. Stor garderob kvarlämnas med utrymme för många plagg.

BADRUM I

Badrummet på första planet har stora vita kakelplattor satta i rakt förband på väggarna och ljust grå klinker på golvet. Ett vikbart duschhörna sparar golvyta och både tvättmaskin och torktumlare gör det enkelt att sköta familjens tvätt om vardagarna utan att behöva boka tvättstuga. Infällda högtalare.

ÖVRE ETAGEPLAN

Den vackra öppna trätrappan leder oss upp från första plan till det lite mer privata övre planet. Vad man älskar två plan ändå. Om man inte hinner, ja då är det bara att låta sängen vara obäddad och stöket vara kvar, det syns ju ändå inte, det är ändå den sanna lyxen med separata våningar.

Idag är dispositionen vardagsrum-badrum-sovrum, men den som vill låta allrummet nere även vara TV-rum går det utmärkt att göra det övre vardagsrummet till ett riktigt stort master bedroom, och på så sätt få en sov våning med två sovrum på samma plan och då en helt privat våning.

VARDAGSRUM

Det stora vardagsrummet öppnar upp sig direkt. Ett perfekt rum för Tv:n, stora soffor och fåtöljer att riktigt sjunka ner i och aldrig stiga ur. Binge-kolla alla säsonger av Succession innan senaste säsongen börjar, eller för Mello-kvällarna i vår. Från det stora ljusa vardagsrummet, med takfönster som gör att det ljusa rummet formligen badar i ljus oavsett väder, nås också takterrassen. Här finns plats för avkoppling, kanske en bullig fåtölj att njuta i om somrarna. Eller krypa upp i omsvept av en härlig filt om hösten. En ljusslinga lindad runt räcker om vintern och julkänslan är på plats. Tänk utsikten vid tolvslaget! Skål!

SOVRUM

Övervåningens sovrum är stort och har tre vackra rundade fönster med en oslagbar utsikt, takåsarna på innergården, här sover man verkligen bland molnen! En av väggarna är klädda med platsbyggda garderober från golv till tak, som sväljer och döljer mycket.

BADRUM

Vägg i vägg med sovrummet ligger badrummet, ett fantastiskt badrum med ljusa materialval och raka linjer. Infällda högtalare även här. Det vita kaklet satt i rakt förband kombineras med ett klinker i ljusgrått och toalett och stor kommod med dubbla handfat i kubistisk stil. En härlig duschhörna i svart har installerats, men för den som drömmer om badkar finns det gott om plats för det. Takfönster och den stora väggspegeln som förstärker ljuset gör det här badrummet som taget från ett spa med ljusterapi. Och ja, takfönstret gör ju att det som så många bara kan drömma om möjligt: växtlighet. Här kommer mer än bara en vanlig garderobsblomma trivas!

Trappan ner igen och vi är tillbaka där vi började, i det stora öppna allrummet som nås direkt från hallen. Där såväl vardag som fest ryms.

ÖVRIGT

- Trägolv slipat och hårdvaxat kök och ett sovrum nedanvåning dec-23.

- Nytt golv terrassen dec-23.

- Löpande underhåll av ytskikt.

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.