Haga kyrkogata 18A

1893

Bostaden ligger som en kommande bostad med tänkt säljstart till våren 2023. För mer bilder och information vänligen mejla anna@alvhem.com. Stadens i särklass läckraste sekelskiftes 3,5:a på högsta originalplan? Totalrenoverad med starka nyrenässansvibbar signerat år 1893 om hela 116 kvadrat med nästintill den perfekta planlösningen, ingenting är lämnat åt slumpen och allt är platsbyggt. Siktlinjer på dryga 18,5 meter, den ni. Pampigt vardagsrum dekorerat med kakelugn, slottpanel och listverk utöver de vanliga. Ett riktigt stort, svensktillverkat kök med versalt K från prisbelönta Nordiska Kök, minst sagt fullutrustat med bland mycket annat fläkt från Fjäråskupan och italiensk spis från Lofra med två ugnar och rotisserifunktion. Tvättmaskin/torktumlare finns. Generös takhöjd om hela 3 meter. Takrosetter, stuckaturer, listverk, dekorationer, pardörrar, inmålade platsbyggda garderobspartier, vackert slipade golv i original och höga fotlister förstärker den självklara mysfaktorn. Fullutrustat, totalrenoverat, välplanerat, ljusgrått och påkostat. Tre möjliga sovrum och fantastiska sällskapsytor. Balkong och modern hiss finns. Förening med bra hyresintäkter, välrenoverad fastighet och med en dold tillgång i form av två kvarvarande stora hyresrätter. Säkerhetsdörr finns. Fönsterbyte är genomfört. Välkommen till Haga Kyrkogata 18A, välkommen hem.

 • Antal rum: 3.5 rum och kök
 • Boarea: 116 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätning SS 21054:2020
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Vasastaden
 • Månadsavgift: 7 507 kr värme, vatten och kabel-TV. Obligatoriskt tillägg för balkong tillkommer på 59,42 kr
 • Byggnadstyp: Sekelskiftesfastighet
 • Byggår: 1893
 • Våning: 4 av 5
 • Hiss: Ja, Hiss till våning fem, en trappa ner.
 • Lägenhetsnummer: 6
 • Andel i föreningen: 6,62647%
 • Andel av årsavgift: 6,64721%
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas nya 2021
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
 • Fastighetsbeteckning: Vasastaden 10:18

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Anna Wählisch

Fastighetsmäklare i Vasastaden och Nedre Johanneberg

0766-44 64 65 | anna@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Andreas Lundberg

Fastighetsmäklare i Lorensberg och Nedre Johanneberg

0766-44 06 62 | andreas@staging.alvhem.com
Beskrivning
Karta

Om bostaden

Mitt i händelsernas centrum finner du detta totalrenoverade hem med ovanligt bra, genomgående planlösning och många pampiga stuckaturer, kröningslister och rosetter. Läget är fantastiskt med tio minuters promenadväg till både Slottsskogen, Avenyn och Kungsportsplatsen. Och med 2:ans spårvagn, 50 meter från porten, behöver du varken gå eller åka bil om du inte vill. I föreningens ena lokal huserar dessutom Vasastadens bästa thai där take-away besöken riskerar att bli frekventa och vill du låta dig skämmas bort på restaurang, ligger omtalade Bord 27 ett boulekast ner på gatan. Se bara till att boka bord i tid.

Redan i entrén märks det att föreningen håller ordning på sin fastighet. Den röda porten leder vidare in i en portal med vacker stuckatur och plats för återhämtning på träsoffa. Här finns även postfacken. Den stenbelagda gården pryds i mitten av en rund plantering som brukar sjuda av blommor efter säsong. Här finns ett par fasta bänkar där man kan slå sig ner om man ännu inte är redo att gå in. På gården får du även parkera din cykel.

Här kombineras moderna och exklusiva materialval med välbevarade charmiga detaljer på ett smakfullt sätt. Allt är genomtänkt, färdigt och ytskikten riktigt, riktigt bra. Ni har säkert hört det förr, men här är det verkligen så, det är bara att flytta in och njuta av en klockren bostad mitt i Vasastaden.

Lägenheten ligger på översta originalplan vilka nås via vackert trapphus eller modern, stor hiss sen en trappa ner.

ÖVRIGT

Till bostaden hör ett källarförråd som finns i C-uppgången. Tvättstugan finns i D-uppgången och är utrustad med två maskiner, en torktumlare och ett torkrum och det är väldigt lätt att få tid då de flesta har tvättmaskin i lägenheten. Ett soprum, modell större, ligger vägg i vägg med tvättstugan och här har du möjlighet att sortera i princip allt utom möbler. Styrelsen brukar bjuda in till två städdagar per år, en på hösten och en på våren, och förutom att allt då blir extra fint får man också träffa och lära känna sina grannar.

Fastigheten har tillgång till kabel-TV genom ComHem (ingår i avgiften). Bredband beställs via ComHem eller valfri ADSL - leverantör

Område

Vasastaden

Vasastaden är en av Göteborgs mest pampiga och eleganta stadsdelar med välbevarade sekelskifteshus i sten från perioden 1870 och 1920. Vasagatan, som brukar beskrivas som en pulsåder eller ryggrad, löper mellan Haga i väster och Avenyn och Heden i öster och den har ett gångstråk i mitten i en allé.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.