Förtroligheten 48

1947 | Arkitekt R. Lidström

En klassisk och representativ funkisvilla belägen i ett attraktivt område med ett insynsskyddat läge. Fastigheten erbjuder en spännande trädgårds-/naturtomt med sol hela dagen och är granne med naturen i form av Delsjöns naturreservat. Huset är estetiskt mycket väl sammanhållet och har en skön stringens gällande färg- och materialval. Teknik- och materialvalen håller genomgående en mycket hög standard. Fastigheten har genomgått en omfattande renovering/ombyggnation. Ett boende för dig som värdesätter hög standard och livskvalitet.

  • Pris: 14 000 000 kr (utgångspris)
  • Antal rum: 7 varav 4 sovrum
  • Boarea: 190 kvm + 140 kvm
  • Areakälla: Taxeringsinformation
  • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
  • Område: Örgryte
  • Tomtarea: 841,5 kvm
  • Ventilation: Självdrag
  • Byggnadstyp: 2-plansvilla med inredd källare samt förrådsvind
  • Byggår: 1947

Grundfakta

Adress: Förtroligheten 48

Fastighetsbeteckning: Skår 23:9

Area: 190 kvm

Upplåtelseform: Tomträtt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 14 000 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 7 varav 4 sovrum

Boarea: 190 kvm

Biarea: 140 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 841,5 kvm

Summa pantbrev: 4 600 000 kr

Planbestämmelser: Stadsplan Tomtindelning

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2023-03-25

Energiförbrukning: 110 kWh/kvm/år

Energiklass: D

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plansvilla med inredd källare samt förrådsvind

Byggår: 1947

Fönster: Isolerglas

Tak: Betongpannor

Fasad: Puts

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Bergvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Källare

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Redan när vi kliver in genom den vackra, handgjorda entrédörren av ek sätts tonen för detta hem. Alla ytskikt är noga genomgångna och är i ett fräscht skick.

Vi möts av en praktisk entréhall med både gäst-wc och en stor, platsbyggd dubbelgarderob i ek. Ett lika snyggt som praktiskt grå klinker med golvvärme pryder golvet.

I den inre hallen, som är rymlig och möblerbar, finner vi trappor till både övervåningen och källarplan. Här finns grå klinker och vitmålade väggar. Härifrån nås även husets ena tvättstuga som har rejält med skåpsförvaring och arbetsytor. Klinker i en grå nyans med golvvärme pryder golvet, luckorna är ljusgrå och väggarna vitmålade.

Tibroköket i massiv ek är platsbyggt och har bänkskivor av svart granit. Denna klassiska kombination matchas stilsäkert av de moderna stänkskydden i frostat glas. Den maskinella utrustningen lämnar inget övrigt att önska med bl.a. dubbla uppsättningar av kyl/frys, inbyggd ugn/mikro, diskmaskin och gasspis med grillhäll. Samtliga vitvaror är från Gaggenau/Miele. Ett kök för den som värdesätter hög standard och kvalitet!

I direkt anslutning till köket ligger matsalen med utgång till terrass och trädgård via ett Hajom-parti. Bänkskåpen är av ek och har svart granitskiva likt köket och löper längs ena väggen för diverse förvaring. I både kök och matsal är väggarna vitmålade och på golvet finns ett grått klinkergolv med golvvärme för frusna fötter.

Från matsalen nås musikrummet, ett härligt utrymme för umgänge med den vackra naturen som fond i bakgrunden. På golvet finns en ekstavsparkett och väggarna är vita. Härifrån finns ytterligare en trappa ner till källaren.

Plats för umgänge. Salongen rymmer ett mycket stort matsalsbord, här kan du ha bjudningar för 14 personer eller kanske ännu fler. Rummet har en modern mönstrad tapet i en grå nyans samt slipad och oljad ekstavsparkett. I förlängning av salongen tar vardagsrummet vid. Ett härligt, spatiöst rum där den öppna spisen i klassisk funkisdesign är den naturliga medelpunkten. Här finner vi även utgång till den soliga och insynsskyddade terrassen i söderläge. Väggarna är målade i off-white och här finns samma fina ekstavsparkett som i salongen. Vackra skjutdörrar av ek och frostat glas leder er ut till hallen

Övre plan

Den läckra ektrappan, med sin moderna design i form av rostfria handledare, sättsteg samt downlights leder upp till övervåningen. Den övre hallen är möblerbar och lämpar sig utmärkt för hemmakontor eller dylikt. Här finns utgång till den mycket stora balkongen i västerläge samt en trappa upp till vinden, vilken erbjuder generöst med förvaring. Ljusa väggar och oljad ekparkett.

Det största sovrummet används idag som TV-rum. Rummets stora fönster ger ett generöst ljusinsläpp. Den inbyggda garderoben används idag för diverse teknik. Även här finns oljad ekparkett och väggarna är målade i en ljus ton.

Nästa sovrum används idag som master bedroom. Här finns utgång till balkong med soligt söderläge samt en djup och rymlig skjutdörrsgarderob med frostat glas i dörrarna. Väggarna klär i ljusa och subtilt randiga tapeter och golvet pryds av en modern ekparkett.

Nästa sovrum har praktisk förvaring i form av två inbyggnadsgarderober, båda med handgjorda dörrar av massiv ek. Modern ekparkett samt ljusa väggar och en tapetserad fondvägg mönstrad i blått.

Det mycket smakfullt inredda badrummet har moderna materialval i en klassisk färgkombination. Praktiska nischer/inbyggda hyllor vid bl.a. handfat och i dusch. Gråbrunt klinkergolv och vitt kakel med gråbruna mosaikdetaljer i dusch och nischer.

På vindsplan finns i dagsläget ett rejält och fräscht förvaringsutrymme. Fönster på båda gavlarna välkomnar ljuset. Detta utrymme skulle mycket väl gå att inreda till lekrum e.d. helt eller delvis om man så önskar.

Källarplan

Den snygga, svävande trappan av egen design leder ner till källarplan och till ett trevligt allrum vilket idag används som motionsrum/gym. Detta rum lämpar sig också som TV-rum, lekrum e.d. Mörkgrå klinker med härlig golvvärme och vita väggar.

Intill allrummet ligger ett sovrum, perfekt för tonåringen eller gäster. Härligt ljusinsläpp även här. Glaspartiet som finns i väggen mot allrummet sprider effektivt ljuset. Väggarna är ljusa och har en mönstrad tapet som fondvägg, parkettgolvet är ljust och behaglig golvvärme finns även här.

Tid för rekreation. Den härliga relaxavdelningen har allt man kan önska för trevligt socialt umgänge. Här finns möjlighet till rekreation och en avkopplande stund för dig och din familj. Njut till favoritmusiken i den platsbyggda glasade bastun som är utrustad med fukttåligt högtalarsystem från Bose. Jacuzzin har gott om plats och rymmer fem-sex personer. Här finns även en duschhörna. Hela relaxavdelningen är klassad som våtrum och har en effektiv ventilation. Mörkgrå klinker med golvvärme och vita väggar med blå mosaik/glasbetong vid duschen.

I anslutning till relaxavdelningen finns ett separat badrum i samma stil; vitt kakel och blå mosaik vid duschen. Mörkgrå klinker med golvvärme. WC, handfat med kommod och en duschhörna med vikväggar.

Bredvid badrummet hittar vi ett rum lämpligt som gästrum e.d. Två glaspartier finns ut mot trapphuset för ljusinsläpp. Rummet har träpanel längs ena väggen och i övrigt en mönstrad tapet i en grön nyans.

Den snygga och påkostade groventrén har samma fina ytterdörr som på entréplan. En rejäl skjutdörrsgarderob för praktisk förvaring. Förråd och en elegant vinkällare färdigställd hösten 2011. Vitmålade väggar och en mörkgrå klinker.

Från groventrén nås den kombinerade tvättstugan/teknikrummet. Fräscht och med rejäla arbetsytor. Passage ut till garage/förråd. Ljusgrå klinker med golvvärme och vita väggar.

Garaget är ombyggt till förråd, utrustat med en ny fjärrstyrd garageport.

Bergvärme installerat 2006. Granitbelagda, insynsskyddade terrasser åt två väderstreck.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.