Brunkebergsgatan 3D

Lunden | 1936 | Arkitekt Daniel Pehrsson

Hör upp allihopa, här finns en utmärkt renoveringschans! Nu säljer nämligen Brf Brunkebergsgatan 3 en av sina kvarvarande hyresrätter, och här ger potentialen och möjligheterna ett riktigt ordentligt kli i fingrarna. Om du inte känner det vid första anblicken kan förslagen i annonsen förhoppningsvis hjälpa till att skapa kärlek vid andra ögonkastet istället. Bostaden vill ha lite omtanke av sin kommande ägare, men har alla möjligheter att bli ett drömhem. Luftiga och välplanerade ytor, stort ljusinsläpp, och högt läge med utsikt. Fina originaldetaljer såsom takrosetter, spegeldörr, och gjutjärnsradiatorer. Lägenheten är tillgänglig för snabbt tillträde.

 • Pris: 1 850 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 1 rum och kök
 • Boarea: 38 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Lunden
 • Månadsavgift: 2 494 kr inkl. värme, VA och kabel-TV. Från juli 2023 ingår bredband i avgiften (500/50 Mbit/s). Avgiften är inklusive den beslutade höjningen om 5%.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: (Uppgiften går ej att räkna fram då relevant andelstal ej är tillgängligt.)
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1936
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 18
 • Andel i föreningen: 1,7%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På Lundens höjder ligger det välskötta, solgula landshövdingehuset som ägs av Brf Brunkebergsgatan 3. Här bor man smidigt och centralt, med busshållplats nära och Redbergsplatsen en kort promenad bort. Läget är lugnt, ostört, högt och ljust. Föreningens medlemmar nyttjar en mysig innergård och en alldeles ypperlig föreningslokal med gott om plats för både kalas och övernattande gäster.

Brf Brunkebergsgatan 3 är en stark och välskött bostadsrättsförening, med så kallade dolda tillgångar i form av fyra kvarvarande hyresrätter. En av dessa hyresrätter bjuds nu ut till försäljning för att ombildas till bostadsrätt. Intäkten vid den här försäljningen tillfaller föreningen.

På andra våningen stiger man in genom säkerhetsdörren och finner sig i hallen, som ligger centralt i bostaden. När man ser sig om och kikar in i det intilliggande köket åt ena hållet, och rummet åt det andra är det väl i ärlighetens namn inte så att man trillar av stolen över hur fint här är. Men det kan bli! Låt oss tillsammans ägna oss åt att visualisera hur lägenheten kan renoveras och får bli sitt bästa jag, och föreställa oss några olika alternativ.

Förslagsvis så börjar vi med att fundera över planlösningen. Det här är 38 rymliga och mycket välplanerade kvadratmetrar, så här finns lite fler alternativ än vad man vanligtvis ser i en etta, och renoveringen kan med lätthet anpassas efter alla plånböcker. Det uppenbara alternativet är förstår att behålla planlösningen precis som den är - en luftig etta där köket har gott om plats för matbord, och där rummet rymmer såväl dubbelsäng som soffgrupp, arbetsplats, och garderober.

De andra alternativen innebär att bostaden görs om till en tvåa, och det finns två olika sätt att göra det på (se gärna de alternativa planlösningarna), där det ena innebär att ett mindre sovrum skapas innanför köket, och vardagsrummet blir en social yta med soffa och matbord. Den andra varianten är för dig som är öppen för en lite större rockad. Här flyttas nämligen köket ut i vardagsrummet, och ett stort separat sovrum mot innergården skapas. Är du sugen på alternativ 2 får du ta med badrumsrenovering i din kalkyl (för att komma åt vatten och avlopp), och ombes även notera att flytt av kök kräver styrelsens godkännande samt bygganmälan och startbesked från stadsbyggnadskontoret, vilket bostadsrättsinnehavaren själv ansvarar för att inhämta.

Alla alternativen ger förutsättningar för ett riktigt trivsamt hem!

Nu renoverar vi lite!

Golv

Hur känner ni andra, är inte ni också oerhört sugna på att plocka fram kofoten och börja med att riva bort plastmattorna? Några garantier finns förstås aldrig, men det är högst sannolikt att brädgolv gömmer sig därunder. Ansvarig mäklare har förmedlat flera andra lägenheter i föreningen som alla haft framtagna brädgolv, fina dessutom! Se inspirationsbilderna. Brädorna slipas, blir sammetslena och barfotavänliga, och behandlas sedan på valfritt sätt. Skura med mandeldoftande såpa från Gysinge för en traditionell behandling som gör golvet vackrare med åren. Eller behandla det med lut och vitolja för en såpskurad look och känsla som inte kräver att man plockar fram skurhink och borste. Golv är den mest kostnadseffektiva renoveringen man kan göra, sett till förhöjt helhetsintryck och värdeutväxling per investerad krona, och här är mycket vunnet bara av att få väck plastmattorna som gjort sitt.

Väggar

Vi får tacka terracottatapeten för lång och trogen tjänst, och fundera över vilken färgskala som blir mest klädsam. Lägenheten har ett generöst ljusinsläpp genom stora fönster, så man kan våga sig på även en lite mörkare kulör om man vill. Listverk och spegeldörr i originalutförande kan med fördel framhävas genom att väggarna målas i en kulör som avviker från snickeriernas (det räcker med en lätt brytning, även om du vill ha det vitt!).

Kök

Köket är av äldre standard. Vill du skapa ditt eget drömkök från scratch kan du således göra det med gott samvete. Köksytan är väl tilltagen, så det finns alla möjligheter att planera in ett riktigt bra kök här. Använd gärna den fulla takhöjden och bygg skåpen hela vägen upp till taket!

Den som vill göra en lite mindre renovering har god förutsättning för att jobba med det som redan finns. Man kommer nämligen mycket långt med nya beslag, och nytt kakel (eller att bara måla det befintliga med kakelfärg). Kanske målas skåp och luckor in i samma färg som väggarna? Köket vetter mot innergården, och här flödar solen in under eftermiddag och kväll.

Badrum

Badrummet är helkaklat i vitt, och av lite äldre standard. Precis som med köket är det fullt rimligt att renovera om man vill, eller att behålla det som det är. Det är rymligt för att vara i ett landshövdingehus, och det verkar sannolikt att det går att få plats med en tvättmaskin av en mindre modell.

Tillträde

Lägenheten står tom i väntan på sin nästa ägare. Tillträdet sker enligt överenskommelse, hellre förr än senare.

Område

Örgryte med omnejd

Örgryte med omnejd består till största delen av flerfamiljshus, radhus och villor uppförda mellan 1920 och 1950. Sankt Sigfridsgatan kantas av vackra trähus i 20-talsklassicism, ett resultat av stadsarkitekt Albert Lilienberg.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.