Björcksgatan 48A

1933

En ljus och luftig trea i bästa skick. Här på Björcksgatan 48 bor man i en av områdets bästa och mest välskötta föreningar, med en grannsämja utöver det vanliga. Läget är lättillgängligt och centralt, samtidigt som man är ostörd av trafik och spårvagnar. Bostadsrättsföreningen och dess hängivna styrelse tar mycket väl hand om sitt hus, och därtill är ekonomin mycket god. Hjärtligt välkommen på visning!

Högsta bud: 4 200 000 kr

 • Pris: 3 795 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 70 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 3 472 kr inkl. värme, VA. Obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer (389 kr/mån).
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1933
 • Våning: 2 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: 4/1101
 • Andel i föreningen: 11,01101%
 • Andel av årsavgift: 11,01765%
 • Balkong/Uteplats: Nej
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Självdrag
 • Fastighetsbeteckning: Kålltorp 38:13

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig känsla. Här är bebyggelsen blandad, med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger ett charmigt och ombytligt intryck.

Det är en omtyckt plats att bo på, och anledningarna till det är många. Området är lättillgängligt oavsett om du färdas med bil, cykel eller spårvagn, och närheten till all önskvärd service är omedelbar. Under de senaste åren har Kålltorp verkligen blivit en egen liten ”stad i staden”, där små verksamheter som sätter guldkant på vardagen poppat upp både här och där. Missa till exempel inte Café Oizo, Portens Bageri, Ölstugan Tullen, surdegsbageriet Lilla Sur eller restaurang Intill. Vill du hellre laga mat och baka hemma storhandlar du smidigt på ICA Kvantum Munkebäck, som är en av Göteborgs bästa matbutiker. Björcksgatans fina lekplats är omåttligt populär bland Kålltorps yngsta invånare. För dig som uppskattar motion och friluftsliv finns Skatås och Delsjöns vidsträckta naturområde på behändigt avstånd.

Det välskötta huset på Björcksgatan 48 ligger med ett toppenläge i Kålltorp - tillräckligt långt in i området för att vara ostört av trafik och spårvagnar, men ändå med bekväm närhet till allt. Tack vare att huset ligger södervänt och fritt mot Solrosparken är här extra ljust och öppet. Föreningen tog över huset 2014, och en hängiven styrelse ser till att det tas väl omhand. Flera av de större renoveringarna är nyligen utförda, såsom fasad, tak, och dränering. Under 2021 har trivselfaktorn ökats ytterligare genom att man renoverat trappuppgångarna, och gjort iordning husets soldränkta förträdgård.

Den här trean ligger på andra våningen, och är synnerligen välplanerad och fräsch. Bostaden genomgick en större renovering under 2017-2018, då ytskikt, kök, och badrum (kvalitetsdokument finns) renoverades, så här är det bara att flytta rakt in och ha det riktigt gott. Planlösningen är naturlig, med väl tilltagen social yta och två sovrum som båda är av bra storlek.

Hall

Rymlig hall med gott om plats för avhängning, och därtill ytterligare förvaring i inbyggd garderob. Parkettgolv, och väggar målade i en ljus nyans.

Kök

Köket totalrenoverades 2018. Vita skåpsluckor med grepplister kombineras med grå bänkskiva i laminat och vitt kakel i halvförband. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, och mikrovågsugn. I köket finns naturlig plats för ett matbord för 4 personer, och de större middagssällskapen slår sig med fördel ned i vardagsrummet. Från köksfönstret har man utsikt över innergården på husets baksida. Parkettgolv, och vita väggar.

Vardagsrum

Ett stort och härligt ljust rum med gott om plats för både soffmöbel och ett matbord om så önskas. Fönstret i söder släpper in solen större delen av dagen, och under sommarhalvåret bildar träden i parken mittemot en lummig, grön fond. Parkettgolv, och väggar i vitt.

Sovrum 1

Lägenhetens större sovrum ligger vägg i vägg med vardagsrummet, och även här har man parkutsikt och helt insynsfritt. Rummets fördelaktiga fond gör att det med fördel låter sig möbleras med såväl dubbelsäng som ytterligare möblemang. Bakom draperi döljer sig ett större förvaringssystem, och önskas ytterligare garderober finns plats för att sätta in det. Här kombineras parkettgolvet med en vilsamt grön väggfärg.

Sovrum 2

Det mindre av de två sovrummen är även det av bra storlek. I dagsläget nyttjas det som kombinerat gästrum och kontor, men lämpar sig förstås även utmärkt som barnrum. Lugnt och tyst läge mot gården. Varmvita väggar och parkettgolv.

Badrum

Badrummet totalrenoverades 2017 av fackmän (kvalitetsdokument finns). Väggarna är helkaklade i vitt, och golvet belagt med ljusgrå klinkers med värmeslingor. Här inryms duschhörna, WC, handfat, och en toppmatad tvättmaskin.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett källarförråd.

Tillträde

Flexibelt

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.