Björcksgatan 43A

Kålltorp | 1935 / 2023

De två före detta lokalerna i markplan har byggts om till vad som helt klart är områdets läckraste trea. De stora fönsterpartierna och entrédörrarna ger townhouse-känsla och ett otroligt ljusinsläpp till de två rum som i halvöppen planlösning bildar kök och vardagsrum. Därtill är takhöjden i dessa rum extraordinär, hela 3,36 meter. Den egna altanen (som insynsskyddas av en tät och vintergrön lagerhägg) är en ljuvlig förlängning av bostaden, och det är lätt att föreställa sig hur långbordet dukas upp här under ljumma sommarkvällar... Sovrummen i sin tur ligger i tyst och ostört gårdsläge. Hela utförandet genomsyras av hög standard, smarta och genomtänkta lösningar, och stilsäkra materialval som utstrålar sval, nordisk elegans. Det här hemmet är verkligt unikt. Hjärtligt välkommen på visning!

 • Pris: 4 700 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 3 rum och kök
 • Boarea: 71 kvm
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 4 745 kr
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 513 439 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1935 / 2023
 • Våning: 1 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: A1101
 • Andel i föreningen: 6,97%
 • Andel av årsavgift: 11,37%. Andelstal insats
 • Balkong/Uteplats: Ja. Stor träaltan med utgång från kök samt vardagsrum
 • P-plats/parkering: Nej
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På Björcksgatan 43 i Kålltorp har Vindshem byggt tre nya lägenheter - två stycken tvåor på vinden, båda med stora takterrasser i söderläge, och en härligt ljus och öppen trea i markplan med rejäl altan med kvällssol. Vindshems projekt kännetecknas av hög standard och utföranden i modernt skandinavisk stil, och detta projektet som går under samlingsnamnet Björcken är givetvis inget undantag. Planlösningarna är genomtänkta och optimerade. Du som flyttar in erbjuds ett toppmodernt, bekvämt, och mycket snyggt boende i ett klassiskt landshövdingehus med ett av områdets bästa lägen.

Hall

Det är något särskilt trevligt med att komma in i en bostad och genast kunna se ut -och är det någonstans man ser ut så är det här. I köket sträcker sig nämligen ett enormt fönster upp mot taket, och vittnar om lägenhetens historia som tidigare affärslokal. Nåväl, åter till hallen. Den är yteffektiv, praktisk, och snygg. Generös garderobsförvaring gör att stök inte kommer uppstå, och tack vare plattorna på golvet behöver man inte oroa sig över att ställa av sig slaskiga skor.

Kök

Den som kommer på visning och påstår att köket har för lite förvaring ombeds göra sig av med några serviser. Skämt åsido, wow, vilket kök. Dubbla rader av överskåp gör att man till fullo får uppleva den maffiga takhöjden om nästan 3,4 meter. Nu kanske du undrar hur man ska nå sakerna som förvaras i de övre skåpen? Då hämtar vi den specialtillverkade stegen i ek (som för övrigt är ett smycke för rummet även när den inte används, och hänger på sin krok), fäster den mot relingen som löper mellan skåpsraderna, och klättrar lugnt och tryggt upp. Köket kommer från Vedum, och utförandet med mörkt grå luckor gör att köket blir ett naturligt och kaxigt blickfång, utan att för den skull dominera den öppna yta som utgör kök och vardagsrum. Skivan är i kalksten (Jura Grey), och dess uppvik mot vägg utgör ett smakfullt stänkskydd. Vitvarorna består av fullstor kyl och frys, induktionshäll, ugn, och diskmaskin, allihop från Siemens. Underlimmad diskho, och blandare från Tapwell. Det är ett stort kök, så här finns gott om plats att möblera med ett ordentligt matbord. När sommarvärmen kommer lär dörren ut mot altanen stå på vid gavel, så att man lätt kan röra sig ut när det vankas frukost morgonsolen, eller grillning i kvällssolen. Enstavig, vitpigmenterad ekparkett rinner tröskellöst vidare in i det intilliggande vardagsrummet.

Vardagsrum

Vardagsrum och kök är i en halvöppen planlösning, som gör ytan sällskapsvänlig på samma gång som möbleringsmöjligheterna är optimala. Precis som köket har vardagsrummet ett otroligt ljusinsläpp från det höga fönster, och även här har man en dörr ut till altanen. Det är ett underbart rum, vars storlek och rymd gör att man med fördel kan våga sig på rejäla sittmöbler, maffiga konstverk, och krukväxter av trädstorlek. Notera även de tidstypiska radiatorerna från Lenhovda.

Altan

Här har vi pricken över livet, en stor altan där solen både säger god morgon och god kväll (för att tala klarspråk: sol på morgonen, sedan en paus medan jorden snurrar sitt varv, och återigen sol på kvällen). Trallen är av outtröttlig kärnfuru, och runt altanen har en hög häck av lagerhägg planterats, utvald för att den är vintergrön och således ger insynsskydd året om. Låt den växa sig så hög som du önskar. För att underlätta skötsel av såväl häck som odlingar och krukor har en vattenutkastare installerats vid altanen, längs häcken ligger droppslang för smidig bevattning.

Sovrumsavdelningen med klädkammare

Några trappsteg upp från vardagsrummet ligger sovrummen. Båda två ligger lugnt och helt ostört mot innergården, och utan insyn tack vare att de ligger högt. I innerhallen finns en rymlig klädkammare. I nuläget är den inredd med en garderob, men det är bara ambitionsnivån som sätter gränsen för vilket förvaringgsystem du väljer att inreda den med.

Sovrum 1

Det större av de två sovrummen rymmer gott och väl dubbelsängen. Förvaring i två garderober. Precis som i övriga lägenheten ligger här ett ljust golv i ek, och väggarna är målade i en behaglig grå nyans.

Sovrum 2

Ett litet men yteffektivt sovrum där måtten anpassats för att göra det så lättmöblerat som möjligt. Ta en titt på den måttsatta planskissen för att lättare förstå vad som kan rymmas. Det är ett perfekt rum för barn, gäster, och hemmakontor.

Badrum

Från hallen nås badrummet, som är något alldeles extra. Även här är takhöjden slående hög, vilket har markerats särskilt genom väggens uppdelade beklädnad. Den nedre väggdelen och golvet har samma platta i varmbeige granitkeramik. Därefter tar klassiska vita 15x15-plattor satta i halvförband vid. Där taket vanligtvis börjar fortsätter väggen ytterligare en bra bit, och den ytan är målad i en mjuk ton. Här finns gott om förvaring i handfatskommod och skåp från Vedum. Strama duschväggar i infinity-utförande framhäver takdusch från Tapwell. Tvätt- och torkmaskin från Siemens, med kalkstenskiva ovan (Azul valverde). Vill du tvätta undan stora volymer på samma gång finns en gemensam tvättstuga i källaren. Golvvärme gör att det alltid blir mysigt att vistas här, och handukstorken garanterar torra och varma handdukar efter varje dusch.

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett källarförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse, snabbt tillträde är möjligt.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.