Björcksgatan 43A

Kålltorp | 1935 / 2023

Detta är en av två ljuvliga vindslägenheter som ingår i projektet Björcken, som precis färdigställts. Ingenting är lämnat åt slumpen här - alla material är av hög kvalitet och utförandet på ett sådant sätt att det upplevs samtida och nyskapande men likväl står sig över tid. Två välplanerade rum och kök med öppen och social planlösning, och maximerat ljusinsläpp. Bäst av allt - en stor, soldränkt takterrass i söderläge som under sommarhalvåret blir en fantastisk förlängning av bostaden. Köket från Vedum har lyxig stenskiva, och vitvaror från Siemens. Badrummet är påkostat, med inredning från Vedum, blandare och duscharmatur från Tapwell, och kombinerad tvätt- och torkmaskin från Siemens. Vill du bo i en av Kålltorps bästa tvåor? Varmt välkommen hem!

 • Pris: 3 150 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 2 rum och kök
 • Boarea: 42 kvm
 • Areakälla: Föreningens information
 • Objekttyp: Bostadsrätt
 • Område: Kålltorp
 • Månadsavgift: 3 393 kr inkl. värme, VA.
 • Bostadens indirekta nettoskuldsättning: 367 048 kr
 • Byggnadstyp: Landshövdingehus
 • Byggår: 1935 / 2023
 • Våning: 4 av 4
 • Hiss: Nej
 • Lägenhetsnummer: A1401
 • Andel i föreningen: 1,98%
 • Andel av årsavgift: 8,13%. Andelstal insats
 • Balkong/Uteplats: Ja
 • P-plats/parkering: Nej
 • Fönster: 3-glas
 • Uppvärmning: Fjärrvärme
 • Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Christina Arnesdotter

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0731-58 65 55 | christina@staging.alvhem.com

Extra kontakt

Ann Stenmark

Fastighetsmäklare i Bagaregården och östra centrum

0766-44 66 03 | ann@staging.alvhem.com

Byggnadsstilen

Landshövdingehus

Själva idén till att bygga hus med en våning i sten och två i trä föddes under ett 1800-tal som var präglat av svår bostadsbrist och eländiga levnadsförhållanden.

Läs mer
Beskrivning
Föreningen
Dokument
Karta

Om bostaden

På Björcksgatan 43 i Kålltorp har Vindshem byggt tre nya lägenheter - två stycken tvåor på vinden, båda med stora takterrasser i söderläge, och en härligt ljus och öppen trea i markplan med rejäl altan. Vindshems projekt kännetecknas av hög standard och utföranden i modernt skandinavisk stil, och detta projektet som går under samlingsnamnet Björcken är givetvis inget undantag. Planlösningarna är genomtänkta och optimerade. Du som flyttar in erbjuds ett toppmodernt, bekvämt, och mycket snyggt boende i ett klassiskt landshövdingehus med ett av områdets bästa lägen.

Hall

Det är en känsla av lätthet och lugn som möter dig när du kliver in. Redan i hallen låter de vackra siktlinjerna dig förstå vad som väntar några steg in i bostaden. Förutom plats för avhängning finns utmärkt förvaring för ytterkläder, skor, och väskor i skjutdörrsgarderoben. Den vitpigmenterade ekparketten i enstav flyter vidare in i lägenhetens hela yta och skapar tillsammans med den vita väggfärgen en sammanhållen och lugn bas som går lätt att inreda mot, oavsett vilken stil du gillar.

Kök och vardagsrum

Fortsätt in, och låt dig hänföras av hemmets huvudnummer. I det här hemmet nämligen spelar den sociala ytan huvudrollen, och kök och vardagsrum samspelar i en öppen och mycket luftig planlösning. Stora takfönster gör att ytan fullkomligt badar i ljus. Terrassens generösa glaspartier gör att den blir som en integrerad del av rummet, och man njuter nästan lika mycket av den inifrån som sittandes utomhus i södersolen. Köket kommer från Vedum. Speglade luckor i en mjuk, linnebeige nyans kombineras med en kalkstensskiva (Jura Grey). Vitvarorna kommer från Siemens, och består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn, och kolfilterfläkt. Det finns gott om plats för matbord, och det är lätt att se framför sig hur vilka mysiga middagar man kommer ha här. Därtill kan man med fördel unna sig en rejäl soffa utan att avkall görs på känslan av rymd. Bredvid terrassen på insidan finns en naturlig yta för en arbetsyta, eller varför inte bara en fåtölj eller dagbädd för lite ljusterapi i vardagen.

Takterrass

Du som flyttar in här får inte bara en av de i Kålltorp mycket sällsynta takterrasserna. Nej, det är även bästa möjliga terrass. Södervänt läge som gör att den badar i sol från förmiddag till sen eftermiddag. Dessutom är den stor och härligt möblerbar. Precis som övriga bostaden ger den ett lyxigt och påkostat intryck med den klassiskt röda bandtäckta plåten, och trall av kärnfuru. Såklart finns eluttag här ute, så det går lätt att mysa till den med ljusslingor för extra stämningsfulla kvällar.

Sovrum

Sovrummet har fått en sval och avskild placering på lägenhetens norra sida. Rummet har utformats för att rymma dubbelsäng, men utan att ta värdefull yta från sällskapsytan. En imponerande mängd garderobsförvaring har skapats, och därtill finns ett rymligt skjutdörrsförsett utrymme under snedtaket strax utanför sovrummet.

Badrum

Ett mycket snyggt badrum, där väggar och golv båda är klädda i en ljust bruntonad granitkeramik. Rena linjer med raka, profillösa duschväggar i klarglas, takduschset, blandare och upphängningsanordningar i kromat utförande från Tapwell, och skåpsinredning från Vedum. Notera golvbrunnen som i sig utgör en dekoration och vittnar om att ingen detalj lämnats ogenomtänkt här. Den kombinerade tvätt- och torkmaskinen från Siemens gör vardagen lättare, och du viker din tvätt med stil på kalkstenskiva (Azul valverde). Ovan tvättmaskinen kommer ett skåp att monteras innan tillträdet.

Övergripande information

Golvvärme med separat styrning för de olika rummen (vattenburen i hall, kök, vardagsrum och sovrum, elslingor i badrummet).

Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning, dvs varm tilluft utan köldras (FTX).

Uttag och lysknappar från Schneider Renova i vitt.

Fast belysning från House of light.

Takfönster från Velux, samtliga är öppningsbara. Dessa kan förses med flertalet olika tillbehör såsom mörkläggningsgardiner (med eller utan automatisk styrning).

Övrigt

Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett källarförråd.

Tillträde

Enligt överenskommelse, snabbt tillträde är möjligt.

Område

Kålltorp

Kålltorp är en lummig och ljus stadsdel som präglas av en familjär och gemytlig stämning. Området består av blandad bebyggelse med såväl villor, radhus, klassiska landshövdingehus, och funkisbyggnader vilket ger området en charmig och ombytlig karaktär.

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.