Asperö byväg 1

ca 1760 | Arkitekt Okänd

Välkomna till Asperö och denna skärgårdspärla. Ett 1,5-plans hus i äldre stil, ursprungligen uppfört någon gång i mitten av 1700-talet, som passar lika bra för året runt-boende som till fritidshus. Endast ca 50 meter till både färjeläge och närmaste badplats. De ca 129 kvadratmetrarna är fördelade på 6 rum och kök. Trivsamma sociala ytor på entréplan med bl.a. en härlig glasveranda och mysig braskamin. Tre rejäla sovrum samt ett stort allrum på övre plan. Två fräscha badrum, ett per våningsplan. Genomgående ett mycket gott skick såväl invändigt som utvändigt, med påkostade materialval. Mysig och lättskött trädgård med sol från tidig morgon till sen kväll.

 • Pris: 7 900 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 6 varav 3 sovrum
 • Boarea: 129 kvm + 0 kvm
 • Areakälla: Faktisk uppmätn norm SS 021054
 • Objekttyp: 1-familjs friliggande villa
 • Område: Asperö
 • Tomtarea: 234 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 1½-plansvilla
 • Byggår: ca 1760
 • Driftkostnader: 51 700 kr/år, varav, försäkring 4 700 kr/år, elektricitet 35 000 kr/år, renhållning 12 000 kr/år. Personer i hushållet 4. I posten Renhållning ingår även VA. Energiförbrukning ca 12.800 kWh/år.

Grundfakta

Adress: Asperö byväg 1

Fastighetsbeteckning: Asperö 1:29

Area: 129 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: 1-familjs friliggande villa

Pris: 7 900 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 6 varav 3 sovrum

Boarea: 129 kvm

Biarea: 0 kvm

Källa för area: Faktisk uppmätn norm SS 021054

Tomt

Tomtarea: 234 kvm

Summa pantbrev: 5 576 000 kr

Planbestämmelser: Byggnadsplan (1959-09-09)

Servitut, GA, samfälligheter, etc: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Asperö GA:1 ändamål: Vägar, Samfällighet: Göteborg Asperö S:1, Samfällighet: Göteborg Asperö S:2

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2021-04-09

Energiförbrukning: 202 kWh/kvm/år

Energiklass: F

Driftkostnader: 51 700 kr/år

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla

Byggår: ca 1760

Fönster: Isolerglas/2-glas kopplade

Tak: Tegel/plåt

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Direktverkande El/Braskamin

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Grund: Krypgrund/platta på mark

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Driftkostnad fördelas enligt följande: 51 700 kr/år, varav, försäkring 4 700 kr/år, elektricitet 35 000 kr/år, renhållning 12 000 kr/år. Personer i hushållet 4. I posten Renhållning ingår även VA. Energiförbrukning ca 12.800 kWh/år.

Renoveringar: Nuvarande ägares renoveringar/förbättringar: • Alla ytskikt målade 2021/2022 • Golv slipade i kök och vardagsrum 2021 • Flyttat entrén 2022 • Ny stentrappa i bohusgranit 2022 • Ny ytterdörr, specialbeställd från Allmogesnickeri. • Nya pardörrar i hallen, specialbeställda från Allmogesnickeri. • Nya fönster i hallen, specialbeställda från Allmogesnickeri. (Allmogesnickeris dörrar och fönster tillverkas på gammalt sätt med lösa speglar med stort djup och äkta kittade glasöppningar) • Nytt plankgolv i hall 2022 • Badrum nedervåning, ny marmorskiva från Ahlgrens marmor på kommoden 2022 • Kök: nymålade köksluckor, ny induktionshäll med bänkfläkt. • Nya element i badrum och sovrum på övervåningen 2021 • Nytt staket 2022 • Ny flaggstång 2022 • Alla fönster målade utvändigt 2021 • Nya krönlister på samtliga fönster 2022 • Trädgård omgjord för att skapa utrymme, grönska och mer sociala ytor 2021/2022

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Kort om huset:

Badbrygga 50 meter från huset.

Färjan till Saltholmen 50 meter från huset, tar ca 14 minuter in till Saltholmen. (Ö-snabben från Saltholmen tar sedan 14 minuter in till Brunnsparken).

Affären 2 minuter från huset.

Lekplats 3 minuter från huset.

Tomten badar i sol från morgon till kväll.

Fastigheten är delägare i samfälligheten på Asperö och Rivö samt några mindre öar.

Planlösning

Entréplan -

Innanför den nyligen ombyggda entrén med sin vackra ytterdörr från Allmogesnickeri väntar en rymlig hall med gott om utrymme för både ytterkläder och skor. Det stora fönstret, även det specialbeställt från Allmogesnickeri, precis vid entrén ger ett generöst ljusinflöde. Vitmålade snickerier och innertakspanel, pärlsponten har målats i en grågrön nyans och denna trivs bra med det gedigna plankgolvet som lades in 2022.

En vacker pardörr, också den från Allmogesnickeri, leder oss vidare in till den inre hallen. Här finns bl.a. en klädkammare/förråd för diverse förvaring samt även ett lite större utrymme med skjutdörr som passar bra för t.ex. de lite större ytterkläderna. Samma fina plankgolv som i entréhallen, här med skön golvvärme. Pärlsponten går i en greige ton och i den vita innertakspanelen finns infällda spotlights.

Från den inre hallen nås in till det fantastiska rummet med vardagsrum, kök och matsal i en öppen planlösning. Direkt till vänster är vardagsrumsdelen med den mysiga braskaminen som naturlig medelpunkt, perfekt för ruggiga och lite kyliga dagar. Här ryms utan problem ett par soffor med tillhörande soffbord samt även en fåtölj. De stora fönstren, som vetter åt både söder och väster, gör att denna del fullkomligt badar i ljus. En off-white kulör på pärlsponten, det fina brädgolvet slipades 2021 och snickerier/innertakspanel är vitmålade.

Mittemot vardagsrummet ligger köket som har en hög maskinell standard med samtliga vitvaror, förutom spishällen med integrerad fläkt, från Miele. Den L-formade lösningen ger gott om arbetsytor och eftersom man valt att inte ha några väggskåp skapas ett luftigare intryck. Golv, väggar och innertak i samma stil som i vardagsrummet, här finns även infällda spotlights i taket.

Matsalen ligger delvis i den mycket trivsamma glasverandan, här finns plats för ett rejält matbord och en glasad altandörr leder ut till mysiga och soliga trädgården. De många och vackra fönstren skänker ett underbart ljus åt detta rum. Samma färgsättning och material på innertak/snickerier, väggar och golv som i köksdelen.

Ifrån den inre hallen nås även en passage med ett stort badrum och en fräsch tvättstuga. Det lyxiga och spatiösa badrummet lämnar inget i övrigt att önska, med bl.a. ett badkar med lejontassar och en separat duschhörna. WC-stol i äldre stil liksom samtliga kranar/armatur, strömbrytarna är även de påkostade och i ett porslinsutförande. Mycket av utrustningen är införskaffad hos Nacka Byggnadsvård. Tumlad marmor på golvet och väggarna är dels prydda med pärlspont målad i en beige nyans och dels ett vitt kakel. Väggskåp och kommod är målade i samma färg som pärlsponten, på kommoden har en marmorskiva som matchar golvplattorna monterats (2022). Både en handdukstork och golvvärme för extra komfort.

Längre in i passagen nås tvättstugan som är utrustad med en tvättpelare, tvättställskommod och en praktisk arbetsbänk med förvaring. Golvplattor i Marrakech-stil med skön golvvärme och pärlspont målad i en bruten vit ton.

Övre plan -

Den vitmålade trappan med eleganta handledare i brunt trä leder upp till övervåningen. Direkt till höger efter trappan finns ett utrymme lämpligt för ett skrivbord/arbetsplats eller liknande, en platsbyggd garderob för diverse förvaring. Vitpigmenterat plankgolv och vitmålad pärlspont.

Förbi detta utrymme nås in till det första, och största, av tre sovrum på detta plan. Här finns gott om utrymme för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaringsmöjligheter i två platsbyggda klädkammare/garderob samt i den snygga sittbänken vid ena fönstret, härifrån har man en glimt av havet. Även i detta rum ligger det ett vitpigmenterat plankgolv och väggarna består dels av målade ytor i en greige ton och dels vit pärlspont.

Rakt fram från trappan nås ett rymligt allrum, passar bra som TV-rum e.d. finns plats för bl.a. en soffa och ett soffbord. I anslutning till detta allrum finns ett utrymme försett med en infälld skjutdörr som kan nyttjas till t.ex. hemmakontor eller barnkammare. Väggarna är målade i en mild grå nyans och plankgolvet har vitpigmenterats.

Innanför allrummet ligger nästa sovrum, som har ljusinsläpp från tre väderstreck. Här ryms en rejäl säng och en skrivbordshörna och det finns även plats för diverse övrigt möblemang. Ifrån detta sovrum nås ut till balkongen med soligt söderläge. Vitmålat plankgolv och väggarna är strukna med en behaglig ljusbeige färg.

I det tredje och sista sovrummet på denna våning ryms bla. en säng, bokhylla och en byrå. Två väggar med vit pärlspont och de två andra är målade i en off-white ton.

Det yteffektiva badrummet nås även det från allrummet, helkaklat med tumlad marmor på golvet och vita kakelplattor på väggarna. Även detta badrum är inrett i äldre stil med utrustning från Nacka Byggnadsvård. Här finns en wc, dusch med vikbar glasvägg, hörnhandfat och ett spegelskåp.

Tomt/trädgård -

I den trivsamma och väldisponerade trädgården finns bl.a. äppleträd och syrénbuskar på en lätt kuperad tomt med berg i dagen. Härifrån kan man följa solen från tidig morgon till sen kväll från de olika uteplatserna, varav den största nås med utgång från glasverandan.

Kort om Asperö:

Välsorterad affär som är öppen varje dag. Affären är ombud för Systembolaget och apoteket samt paketombud, DHL och postnord.

Blomsterhandel, öppen året runt.

Sommarkiosk.

Förskola och skola upp till åk 3.

Fin lekplats, Guldpengen.

Badbrygga vid Asperö norra, 50 meter från huset.

Gästhamn Asperö Norra.

Färjeläge med båtar till Saltholmen, 50 meter från huset.

Kvisteviksbadet, en stor och fin badplats vid Asperö östra som passar både de stora och små med sandstrand, hopptorn, bryggor, flytbryggor, gungor och bastu. Bastun används flitigt för vinterbad.

Tennisbana, fotbollsplaner och volleybollplan.

Fin gång och löpslinga runt ön.

Utomhusgym ska eventuellt byggas.

Stor återvinningscentral.

Sjön Musta vid kvisteviksbadet används flitigt på vintern för att åka skridskor på.

Rikt föreningsliv, med bl.a. föreningslokal, Krabbegården att hyra till fest och tillställningar.

Bra leveransmöjligheter till kajen vid färjelägret Asperö Norra.

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.