Änggårdsgatan 14

Änggården | 1937 (1930) | Arkitekt Gustaf Hermansson

I populära och attraktiva Änggården finner vi detta härliga och rymliga radhus anno 1937. Ursprungligen uppfört för två familjer, så huset lämpar sig mycket väl för generationsboende eller liknande. Trivsamt läge i området med en skyddad och solig trädgård. Egen parkering precis invid entrén. Bekvämt gångavstånd till både Botaniska trädgården och Slottsskogen. Även nära till spårvagnshållplats och en servicebutik finns runt hörnan. Radhuset är förbesiktigat och tillträde kan ske enligt överenskommelse. Välkommen att läsa mer om det charmiga radhuset på Änggårdsgatan 14!

 • Pris: 9 500 000 kr (utgångspris)
 • Antal rum: 8 varav 6 sovrum
 • Boarea: 145 kvm
 • Biarea: 65 kvm
 • Areakälla: Taxeringsinformation
 • Objekttyp: Radhus
 • Område: Änggården
 • Tomtarea: 320,7 kvm
 • Ventilation: Självdrag
 • Byggnadstyp: 2-plans radhus med delvis inredd vind samt källare
 • Byggår: 1937 (1930)

Grundfakta

Adress: Änggårdsgatan 14

Fastighetsbeteckning: Änggården 7:25

Area: 145 kvm

Upplåtelseform: Friköpt

Typ: Radhus

Pris: 9 500 000 kr (utgångspris)

Interiör

Rum: 8 varav 6 sovrum

Boarea: 145 kvm

Biarea: 65 kvm

Källa för area: Taxeringsinformation

Tomt

Tomtarea: 320,7 kvm

Summa pantbrev: 926 000 kr

Planbestämmelser: Stadsplan (1949-07-21) Tomtindelning (1921-01-19)

Energideklaration

Energideklaration: Utförd. 2024-05-07

Energiförbrukning: 80 kWh/kvm/år

Energiklass: C

Byggnad

Byggnadstyp: 2-plans radhus med delvis inredd vind samt källare

Byggår: 1937 (1930)

Fönster: Kopplade 2-glas

Tak: Betongpannor

Fasad: Trä

Bjälklag: Trä

Uppvärmning: Fjärrvärme

Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt

Stomme: Trä

Vatten/Avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Ventilation: Självdrag

Visning

Kontakta mäklaren för mer information.

Mäklare

Magnus Josefsson

Fastighetsmäklare villor

0766-44 55 38 | magnus@staging.alvhem.com
Beskrivning
Dokument
Karta

Om bostaden

Entrévåning

Innanför den vackra entrédörren i originalutförande väntar ett trapphus som förbinder husets samtliga fyra våningsplan.

Innanför trapphuset finner vi en hall med ett par inbyggda garderober för diverse förvaring.

I hallen återfinns även badrummet, som har en ljusbeige våtrumsmatta och ett ljust kakel på väggarna. Utrustat med wc, handfat samt en duschkabin modell större.

Rakt fram från hallen nås köket som har gott om skåpsförvaring samt plats för ett köksbord. En plastmatta pryder golvet.

Från hallen når man även en inre hall som förbinder vardagsrummet med matsal/bibliotek. I vardagsrummet flödar ljuset in från både altandörrarna, som leder ut till den trivsamma trädgården, samt det generösa burspråket intill. I matsalen/biblioteket, som har fönster ut mot gatan, ryms ett rejält matsalsbord för 10-12 personer. I samtliga dessa rum så finner vi en vacker fiskbensmönstrad ekparkett.

Övervåning

Detta våningsplan har nästan en identisk planlösning som våningen under, fast här har det ursprungliga köket blivit till ett sovrum med två platsbyggda garderober. En plastmatta på golvet i detta rum.

Det största rummet, master bedroom, har utgång till balkong som vetter ut mot trädgården. En vikdörr ut mot den inre hallen, där det finns tre st lösa garderober. Väggarna i både master bedroom och inre hall är målade i en behagligt grön nyans och här återfinns den fina fiskbensmönstrade ekparketten i originalutförande.

Det tredje sovrummet på denna våning har fönster ut mot gatan samt två platsbyggda garderober för kläder m.m. Samma typ av plastmatta som i det minsta sovrummet.

Badrummet går i samma stil som entrévåningens med våtrumsmatta och kaklade väggar, fast här finns ingen duschkabin. Renoveringsbehov föreligger.

Vindsvåning

En härlig trätrappa leder upp till den översta våningen. Här finns en enklare toalett utrustad med wc och handfat.

Ett rymligt vindsförråd där vi hittar luckan ut till taket.

Samt två stora rum, båda lämpliga som sovrum om det behovet finns, varav det ena har ett litet takfönster och det andra en takkupa ut mot trädgårdssidan. En gummimatta ligger ovanpå vad man kan förmoda är ett klassiskt undergolv av gran eller fur, som syns i både förråd och i vindshallen.

Källare

En praktisk och rymlig källare med utgång på både gatu- och trädgårdssidan. Vilket är praktiskt om man vill hyra ut källaren helt eller delvis. Generös takhöjd om ca 2.40 meter.

Här finns förutom diverse förrådsutrymmen, matkällare och pannrum även en tvättstuga i vilken det finns både bastu och dusch.

Dessutom så utgörs nästan halva källaren av ett stort och mysigt hobbyrum, som t.o.m. har en egen bardisk. Furupanel på både väggar och innertak och den samsas om uppmärksamheten med den skotskrutiga heltäckningsmattan.

Område

Änggården

Änggården, med sin pastelliga radhusbebyggelse, ligger mitt emellan Slottsskogen, Sahlgrenska och Linnéstaden. Mitt i området ligger Göteborgs botaniska trädgård som invigdes 1923 i samband med den stora jubileumsutställningen. En 100-årsjubilar, med andra ord!…

Om området

Vi hjälper dig att inreda ditt drömhem

Ta hjälp av våra inredningsexperter för att skapa ditt drömhem. Tillsammans utformar vi personliga och vackra rum där liv och drömmar får ta plats. Vi startar alltid med ett hembesök och följer sedan upp med en konsultation i butiken.

Skriv in dig i vårt spekulantregister för att få reda på när hem som passar dig kommer ut till försäljning.
Spekulantregister

VI VÄRDESÄTTER DITT HEM

Planerar du att flytta eller funderar du på vad din bostad är värd? Fyll i dina uppgifter så ringer vi upp dig så fort vi kan. Vi hörs!

Jag godkänner att mina kontaktuppgifter sparas, läs mer om vår dataskyddspolicy här.